Reprezentant al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale: În acest moment nu avem motive să anticipăm o lipsă a alimentelor de pe rafturi

Reprezentant al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale: În acest moment nu avem motive să anticipăm o lipsă a alimentelor de pe rafturi

Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, a precizat marţi la Ministerul Sănătăţii că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte stocurile de alimente, afirmaţie făcută în contextul unor situaţii apărute în ţări afectate de noul coronavirus.

"În perioada următoare, pentru o perioadă de timp previzibilă să spunem, nu anticipăm să avem lipsă de... sau să avem rafturile goale. (...) Stocurile pe care le avem în acest moment, dacă luăm în calcul ceea ce se vinde într-o perioadă aglomerată, în preajma sărbătorilor, am putea spune că aceasta este şi predicţia în timp. Cu alte cuvinte, volumul de marfă pe care îl avem disponibil ar fi să satisfacă nevoile pe care în mod normal anticipăm atunci când sunt perioade aglomerate. În acest moment, nu avem motive să anticipăm o lipsă a alimentelor de pe rafturi. Pe de altă parte, după cum ştiţi, există reţele de magazine diferite, cu abordări diferite, aşa că m-aş feri eu, de la asociaţie, să dau un termen anume. Însă, aşa cum vă spuneam, nu există motive de îngrijorare în perioada previzibilă - să zicem săptămâni, luni", a spus Bădescu.

El a explicat că în ultimele zile au fost vânzări "mai mari".

"Nu avem motive în acest moment să ne îngrijorăm. Au fost unele vânzări mai mari. Şi asta este una dintre strategiile pe care le avem în calcul, să încercăm să mărim aceste comenzi", a arătat directorul executiv. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante