Reprezentanta României la Miss Universe - rochie creată de un designer isaelian cu origini româneşti, la proba costum naţional

Reprezentanta României la Miss Universe - rochie creată de un designer isaelian cu origini româneşti, la proba costum naţional

Rochia pe care reprezentata României, Carmina Olimpia Cotfas, o va purta la proba costum naţional a concursului Miss Universe, care va avea loc în luna decembrie în Israel, este creaţie a designerului israelian cu origini româneşti, Aviad Arik Herman.

Rochia, un tribut adus portului tradiţional românesc şi o reinterpretare a sumanului purtat de Regina Maria a României, a fost prezentată, luni, în cadrul unui eveniment desfăşurat în foaierul Ateneului Român din Bucureşti.

Ea a fost realizată în trei luni şi este făcută din brocart fin şi broderie de lux cu motive româneşti. Are 10.000 de cristale Swarovski în culorile drapelului României, iar valoarea ei depăşeşte 20.000 de dolari.

Prezent la eveniment, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, a declarat că a fost impresionat, ca membru al juriului care a ales câştigătoarea concursului Miss Universe România, de eleganţa, frumuseţea, pregătirea şi personalitatea câştigătoarei.

El a precizat că în Israel concursul este apreciat de public pentru că reflectă spiritul divers al societăţii.

"În Israel, acest concurs este apreciat de public pentru că reflectă spiritul divers al societăţii noastre. Pentru mine acest eveniment are o dublă bucurie. În primul rând, pentru că Miss Universe are loc acest an în Israel şi în al doilea rând pentru că rochia pe care Miss Universe România o va purta în finală este creată de un designer israelian, dar cu origini româneşti. Citatul Reginei Maria a României 'Am venit în ţara aceasta la o vârstă tânără şi am devenit una dintre voi' simbolizează şi povestea Statului Israel. La fel cum Regina Maria a sosit în România şi a simţit că se află acasă, aşa au simţit şi milioane de evrei care au emigrat în Israel, dintre ei 400.000 veniţi din România", a afirmat David Saranga.

Ambasadorul a mărturisit că întotdeauna a admirat frumuseţea costumului tradiţional românesc.

"Mereu am admirat frumuseţea costumului tradiţional românesc, un costum care evocă istoria şi cultura unui popor iubitor şi mândru. Faptul că desginul acestei rochii a fost inspirat de portul naţional face ca această creaţie să devină o bucată de istorie", a spus el.

David Saranga a amintit că Israelul şi-a redeschis graniţele pentru turişti şi a invitat publicul din România să viziteze ţara sa.

"Nu în ultimul rând, la începutul lunii, Israelul şi-a redeschis graniţele pentru turişti. Invit publicul român să descopere Eilat şi celelalte locuri pline de frumuseţe din Israel. Din Eilat sau oriunde ne vom afla pe 12 decembrie vom celebra alături de o lume întreagă frumuseţea, talentul şi puterea femeilor. De data aceasta, nu voi mai face parte din juriu aşa că pot să susţin ambele concurente - Miss Universe România şi Miss Universe Israel", a transmis ambasadorul.

Pentru prima dată în istorie, concursul Miss Universe va avea loc în Eilat şi va fi transmis live în peste 170 de ţări.

Peste 1.200 de membri ai delegaţiilor oficiale Miss Universe din aproximativ 100 de ţări, precum şi entuziaşti ai concursului şi persoane publice sunt aşteptaţi să sosească în Eilat, staţiune la Marea Roşie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria