Reprezentanți ai unor companii viticole și funcționari din ANAF, vizați de ancheta DNA (surse)

Reprezentanți ai mai multor companii viticole și funcționari publici din cadrul ANAF ar fi vizați de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul în care se fac cercetări cu privire la evaziune fiscală, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat, cu un prejudiciu de 600 milioane lei, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta ar viza reprezentanți ai mai multor companii viticole. În urma perchezițiilor, vor fi duse la audieri peste 20 de persoane.

Aceleași surse au arătat că în dosar s-ar cerceta modul în care o companie producătoare de băuturi alcoolice ar fi încheiat contracte cu diverse societăți. Mai exact, s-ar fi încheiat contracte pe termen lung ce nu conțineau prețul finit al produselor din must sau fermentație.

Sursele au mai precizat că, în această anchetă, ar fi vizate 44 de persoane, reprezentanți ai companiilor viticole, ai unor firme distribuitoare, dar și funcționari publici din cadrul ANAF.

Procurorii DNA efectuează, luni, 28 de percheziții în Capitală și în județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2010 — 2014, asimilate infracțiunilor de corupție și evaziune fiscală.

Potrivit surselor judiciare, prejudiciul estimat este de aproximativ 600 milioane lei.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2010 — 2014, a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție și de evaziune fiscală. În cursul dimineții de 17 octombrie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 28 locații situate în municipiul București și în mai multe localități din județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se preciza într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze