Reprimarea protestelor din China este un semn de slăbiciune al regimului, afirmă Antony Blinken

Reprimarea protestelor din China este un semn de slăbiciune al regimului, afirmă Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri, la Bucureşti, că reprimarea de către China a protestelor împotriva restricţiilor sanitare anti-COVID este un semn de slăbiciune din partea liderilor comunişti, transmite AFP.

Foto EPA EFE

Oamenii din toate ţările au dreptul să îşi exprime frustrarea protestând paşnic, a declarat Blinken pentru NBC."Când vedem că guvernul ia măsuri masive de represiune pentru a împiedica acest lucru, acesta nu este un semn de putere, ci un semn de slăbiciune", a declarat şeful diplomaţiei americane întrebat despre situaţia din China.

Antony Blinken, aflat în România pentru a participa la Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre NATO, intenţionează să viziteze China anul viitor, într-un context internaţional marcat de tensiuni în relaţia dintre Washington şi Beijing.

Secretarul de stat american a declarat că politica "zero COVID" nu este "ceva ce am face" în Statele Unite, unde autorităţile s-au concentrat mai degrabă pe vaccinuri, testări şi tratamente.

"China trebuie să găsească o modalitate de a avansa în gestionarea COVID, o modalitate care să răspundă nevoilor de sănătate, dar şi nevoilor populaţiei", a adăugat el.

Autorităţile chineze se confruntă cu o mişcare naţională de furie împotriva restricţiilor sanitare, cea mai răspândită mişcare de protest de la mobilizările pro-democraţie din 1989.

Preşedintele american Joe Biden, care s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping la Bali în luna noiembrie, a declarat luni că urmăreşte îndeaproape protestele din China.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...