Republica Moldova a rămas fără ministru de Externe. Nicu Popescu a demisionat

Republica Moldova a rămas fără ministru de Externe. Nicu Popescu a demisionat

Șeful diplomației de la Chișinău și-a anunțat demisia miercuri dimineața în cadrul unei conferințe de presă, susținând că va continua să contribuie la aderarea țării sale la Uniunea Europeană, dar fără a preciza din ce poziție va face acest lucru.

Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru de Externe în data de 24 ianuarie. FOTO: Facebook

,,Voi continua să fiu de președinta Maia Sandu și echipa de guvernare indiferent în ce poziție mă voi afla”, a declarat Nicu Popescu.

Acesta ocupă funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din anul 2019, iar în perioada în care a deținut această poziție, Republica Moldova a primit aviz pozitiv privind începerea negocierilor de aderare la UE.

În data de 14 decembrie a anului trecut, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei, anunț făcut public de președintele Charles Michel. Liderii de la Chișinău au calificat votul drept o victorie a tuturor cetățenilor țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”