Republica Moldova: Blocul ACUM s-a decis asupra candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului

Republica Moldova: Blocul ACUM s-a decis asupra candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care formează Blocul ACUM, au ajuns la un consens în privinţa candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului, informează agenţia de presă Infotag.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PAS, deputatul Mihai Popşoi, care a dezvăluit că este vorba despre actualul ministru de Interne, Andrei Năstase.

'Nu cred că va fi o surpriză candidatura blocului ACUM la alegerile localele. Între PAS şi PPDA există un consens la acest capitol. Am convenit asupra candidatului, iar un anunţ oficial îl vom face în viitorul apropiat', a declarat Popşoi, citat de Infotag.

Mihai Popşoi a amintit că, anul trecut, Andrei Năstase a câştigat alegerile locale din Chişinău, dar 'a fost nedreptăţit de fosta guvernare'.

'Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost ruşinos. Gestul fostei guvernări a fost condamnat nu doar de cetăţenii Republicii Moldova, ci şi de partenerii de dezvoltare. Andrei Năstase va candida la funcţia de primar al Chişinăului, având tot sprijinul din partea blocului ACUM', a adăugat deputatul PAS.

El şi-a exprimat speranţa că participarea la alegerile locale a lui Andrei Năstase şi a lui Ion Ceban, din partea socialiştilor, nu va duce la dezbinarea majorităţii parlamentare formate din Blocul ACUM şi Partidului Socialiştilor (PSRM), conform Ziarului Naţional din Chişinău.

'Trebuie să semnăm un pact de neagresiune între PSRM şi ACUM. Fiecare candidat trebuie să se axeze pe problemele Chişinăului şi nu pe politică şi geopolitică', a mai spus Mihai Popşoi, în contextul care alegerile locale în Republica Moldova au fost stabilite pentru 20 octombrie 2019.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…