Republica Moldova: Consilierul presedintelui SUA pentru securitate vine la Chişinău

Republica Moldova: Consilierul presedintelui SUA pentru securitate vine la Chişinău

Consilierul presedintelui SUA pentru securitate naţională, John Bolton, va efectua o vizită saptămâna viitoare în Republica Moldova, a anunţat vineri şefa guvernului moldovean, Maia Sandu, potrivit Radio Chisinău. Potrivit unui comunicat de presă al guvernului moldovean, vizita lui Jon Bolton în Republica Moldova va avea loc la 29 august, iar vizita Maiei Sandu peste ocean în perioada 31 august-4 septembrie. 

 

Nu se precizează unde anume va merge premierul şi nici cu cine se va întâlni, indică postul de radio Europa Liberă. "Faptul că un oficial de acest rang (..) vizitează ţara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova", a comentat premierul pe pagina sa de Facebook.

 

Conform Radio Chisinău, Maia Sandu a spus că va merge în SUA în fruntea unei delegaţii a guvernului său, având ca prioritate aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă în Republica Moldova. 

 

În aceeaşi postare pe Facebook, Maia Sandu a afirmat că întrevede "o dezvoltare fără precedent a relaţiilor cu Statele Unite", după "izolarea" în care ar fi împins ţara regimul fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, potrivit postului de radio Europa Liberă. "Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democraţiei şi a progresului", a spus Maia Sandu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…