Republica Moldova: Joseph Daul i-a cerut lui Leancă să se retragă din cursa prezidențială; Leancă a refuzat

Republica Moldova: Joseph Daul i-a cerut lui Leancă să se retragă din cursa prezidențială; Leancă a refuzat

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, i-a cerut la sfârșitul săptămânii trecute fostului premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, să se retragă din cursa prezidențială, pentru a-i spori șansele 'candidatului comun de centru-dreapta' Maia Sandu, apel pe care Leancă l-a respins, informează luni Europa Liberă.

'Am experiența și cunoștințele necesare ca să pot duce Republica Moldova în continuare pe drumul spre Vest. Pot fi președintele de care Republica Moldova are nevoie', a scris Iurie Leancă pe rețeaua de socializare Facebook.

Sâmbătă, după ce Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, l-a îndemnat pe Leancă să facă la fel, amintind că el a și promis acest lucru, în luna mai, unei delegații PPE.

"Regret profund că liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, și-a arătat un sprijin redus și s-a retras din procesul de negociere și desemnare a unui candidat comun, contrar promisiunii făcute delegației PPE în mai 2016. Din segmentarea electoratului de centru-dreapta au de câștigat doar pro-rușii și oligarhii care nu au niciun interes în a avea o Republică Moldova prosperă și democratică. Având în vedere numirea Maiei Sandu, îl îndemn insistent pe Iurie Leancă să se retragă din cursă și să sprijine candidatul comun", declara în 15 octombrie președintele PPE, Joseph Daul.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost desemnată miercuri candidatul comun al Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Platforma Dreptate și Adevăr (PPDA) și PAS în alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro