Republica Moldova: Ministerul de Externe îi interzice lui Rogozin să aterizeze la Chișinău cu avioane militare, Rogozin răspunde că tot va veni

Republica Moldova: Ministerul de Externe îi interzice lui Rogozin să aterizeze la Chișinău cu avioane militare, Rogozin răspunde că tot va veni

Ministerul de Externe din Republica Moldova a interzis avioanelor militare ruse cu care vicepremierul rus Dmitri Rogozin urma să ajungă la Tiraspol pentru a marca 25 de ani de la desfășurarea trupelor de pace la Nistru să intre în spațiul aerian al țării, însă Rogozin a răspuns că oricum vine la Chișinău, deoarece a fost invitat de președintele Igor Dodon, informează joi Radio Chișinău și Deschide.md.

Potrivit portalului Deschide.md , care citează o scrisoare oficială pe care ministrul Andrei Galbur i-a înmânat-o miercuri ambasadorului Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, autoritățile de la Chișinău și-au exprimat refuzul ca delegația rusă să survoleze spațiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare, care urmau să aterizeze atât la Chișinău, cât și la Tiraspol, conform planului părții ruse.

''Autoritățile din Republica Moldova sunt nevoite să refuze acordarea dreptului de a traversa spațiului său aerian și de a ateriza a avioanelor Forțelor Aeriene Militare a Rusiei în aeroporturile din Chișinău și Tiraspol în legătură cu lipsa condițiilor necesare în acest sens, fapt despre care partea rusă a fost anunțată anterior de nenumărate ori'', se menționează în scrisoarea MAE. Autoritățile de la Chișinău își exprimă totodată regretul în legătură cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru și consideră inoportună desfășurarea unor asemenea evenimente în mod unilateral.

Însă Dmitri Rogozin a declarat că nu va renunța să viziteze Republica Moldova la finele lunii iulie, invocând invitația pe care i-a făcut-o în acest sens președintele Igor Dodon. ''Nu am înțeles: cine și ce nu mi-a permis. Voi ateriza și mă voi întâlni cu președintele Moldovei și conducerea Transnistriei... Sunt invitat în Chișinău de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. (...) Ce ține de mijlocul de transport, vom anunța în modul stabilit partea-gazdă, dar nu pe cei care mereu fac declarații provocatoare'', a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook , în replică la refuzul Chișinăului de a acorda un ''coridor verde'' pentru delegația Federației Ruse.

La rândul său, într-un comentariu pe Twitter , Igor Dodon a scris că Rogozin este așteptat ''cu drag''. ''Dmitrii Olegovici, vă primim cu drag. Vă așteptăm...'', a scris Dodon.

Dmitri Rogozin ar urma să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lunii iulie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel