Republica Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul umanitar din sectorul medical şi dozele de vaccin împotriva COVID-19

Republica Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul umanitar din sectorul medical şi dozele de vaccin împotriva COVID-19

Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, i-a mulţumit ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, pentru ajutorul umanitar acordat de Bucureşti în sectorul medical şi pentru dozele de vaccin împotriva COVID-19 "livrate în timp util", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de guvernul de la Chişinău.

În cadrul unei întrevederi, Aureliu Ciocoi şi Daniel Ioniţă "au făcut schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-române şi au purtat discuţii pe marginea situaţiei epidemiologice actuale de pe cele două maluri ale Prutului", se menţionează în comunicat.

 

Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova


 

"În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte privind cooperarea economică, implementarea proiectelor transfrontaliere de interes comun, dar şi perspectivele de dezvoltare activă pe domenii de infrastructură", precizează executivul de la Chişinău.

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova "şi-a exprimat gratitudinea pentru suportul oferit de autorităţile române de-a lungul timpului în diverse domenii, inclusiv pentru agricultură şi combaterea pandemiei. În mod special, Aureliu Ciocoi a mulţumit oficialului român pentru ajutorul umanitar acordat în sectorul medical şi dozele de vaccin livrate în timp util, atât de necesare pentru iniţierea procesului de imunizare a populaţiei".

 

Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova


 

De partea cealaltă, Daniel Ioniţă "a reiterat disponibilitatea continuă a statului român de a oferi sprijinul necesar cetăţenilor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19".

Ambasadorul României la Chişinău a subliniat de asemenea angajamentul Guvernului de la Bucureşti în susţinerea şi încurajarea Republicii Moldova privind aspiraţiile de integrare în spaţiul european.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește