Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon se opune ridicării unei noi ambasade a SUA pe terenul Stadionului Republican

Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon se opune ridicării unei noi ambasade a SUA pe terenul Stadionului Republican

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că nu va semna proiectul de lege privind transmiterea terenului Stadionului Republican din centrul Chişinăului pentru construcţia unei noi clădiri a Ambasadei SUA, informează vineri Deschide.md şi Radio Chişinău.

'Nu voi semna proiectul de lege privind transmiterea către Ambasada SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu chiar dacă voi ajunge să fiu suspendat', a afirmat Dodon în cadrul unei emisiuni joi seara la antena din Chişinău a postul rus de televiziune NTV.

În aceeaşi emisiune, el a mai spus că îşi doreşte relaţii bune cu SUA, dar nu acceptă să fie impuse valori străine.

'Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi - şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova', a spus Dodon.

Ulterior, Dodon şi-a postat declaraţia făcută la antena NTV din Republica Moldova pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele moldovean a afirmat că i-a spus personal despre aceasta ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit. 'I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, să revenim la ea după alegeri (parlamentare) sau să găsim un alt edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă' pentru locuitorii Chişinăului, a adăugat Igor Dodon.

Săptămâna trecută, deputaţii au votat modificările legislative care permit vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru a fi construită o nouă Ambasadă a Statelor Unite. Terenul are o suprafaţă de cinci hectare. Proiectul a fost votat în două lecturi de majoritatea parlamentară împreună cu grupurile parlamentare ale liberalilor şi liberal-democraţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa