Republica Moldova: Vlad Plahotniuc a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat

Republica Moldova: Vlad Plahotniuc a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat

Liderul Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunţat luni că părăseşte funcţia de preşedinte al acestui partid pentru ca formaţiunea "să poată evolua cât mai activ şi profesionist în opoziţie", informează Moldpres.

Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, liderul democraţilor moldoveni a subliniat că "PDM este ţinut sub o presiune uriaşă". "Partidele proeuropene din Parlament spun că au refuzat dialogul cu PDM din cauză că au o problemă cu Vlad Plahotniuc. Vreau să îndepărtez acest obstacol pentru viitor şi vin cu o decizie prin care să fie clar că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om. Mi-am depus astăzi mandatul de preşedinte al partidului şi le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul formaţiunii pentru a alege o nouă conducere şi a aproba un nou program politic", notează Plahotniuc în acest mesaj.

"Am luat această decizie şi pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziţie, un proiect care să fie elaborat după noile realităţi, de o nouă echipă de conducere", se mai spune în mesaj.

Vlad Plahotniuc a precizat că nu va candida la acest congres pentru vreo funcţie în partid. Totodată, Plahotniuc anunţă că va păstra mandatul de deputat, deoarece acesta "este un vot de încredere din partea cetăţenilor din Nisporeni".

La data de 14 iunie curent PDM a anunţat că se retrage de la guvernare, iar executivul interimar condus de Pavel Filip a demisionat.

Noul ministru de interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a declarat săptămâna trecută că, după verificări care au durat o săptămână, s-a stabilit că liderul PDM a ieşit din Republica Moldova pe 14 iunie, cu maşina, prin regiunea transnistreană, luând apoi avionul dintr-un oraş din Ucraina spre Londra. Plahotniuc, despre care nu se ştie unde se află exact, a explicat după fuga sa într-o postare pe Facebook că nu se poate întoarce pentru că Republica Moldova "nu este o ţară sigură' pentru el.

La sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, declara într-un interviu că Vlad Plahotniuc se află la Londra, împreună cu familia sa şi că el s-a văzut cu acesta în capitala Marii Britanii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...