Republicanii amenință cu anchete de amploare asupra administraţiei Biden dacă vor câştiga alegerile

Republicanii amenință cu anchete de amploare asupra administraţiei Biden dacă vor câştiga alegerile

Aleşii republicani americani intenţionează să declanşeze anchete de amploare asupra administraţiei lui Joe Biden dacă redobândesc marţi controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, a dat asigurări liderul lor din camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, într-un interviu difuzat luni pe CNN, conform Agerpres .

McCarthy a spus că beneficiază de susţinerea lui Donald Trump Foto: Arhivă

Printre dosarele pe care noua majoritate şi-ar dori să le redeschidă, Kevin McCarthy a evocat în special modul haotic în care SUA s-au retras din Afganistan în august 2021, dar şi cauzele pandemiei de COVID-19, dar nu a exclus lansarea unor eventuale proceduri de destituire, fără a preciza cine ar fi vizat.

"Nu vom utiliza niciodată procedura destituirii în scopuri politice", a declarat McCarthy, care ar putea deveni marţi preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, înlocuind-o pe democrata Nancy Pelosi.

Republicanul de 57 de ani a dat asigurări că beneficiază de susţinerea partidului său, precum şi a lui Donald Trump pentru a prelua şefia Camerei Reprezentanţilor, în contextul în care republicanii sunt daţi favoriţi în sondaje înaintea scrutinului de marţi în care toate cele 435 de mandate din camera inferioară a Congresului SUA sunt puse în joc.

La şapte ani după ce a eşuat în tentativa de a deveni preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, ales din California, îşi va putea lua revanşa graţie eforturilor sale de a-l curta pe Donald Trump şi pe susţinătorii săi fideli, comentează AFP.

În interviul acordat CNN, republicanul a mai precizat că partidul său intenţionează să lupte în principal împotriva inflaţiei şi a imigraţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...