Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților. Victoria le asigură puterea de a bloca politicile președintelui Joe Biden până la alegerile prezidențiale din 2024.

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor

''Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie, iar republicanii Camerei sunt pregătiţi să acţioneze'', a spus liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, potrivit Agerpres.

Kevin McCarthy este favorit în cursa pentru conducerea acestei instituții după ce Nancy Pelosi a pierdut majoritatea democrată.

Partidul conservator va avea o majoritate restrânsă în camera inferioară, destul de departe de așteptările create de promisiunile lui Donald Trump, fostul președinte american anunțând marți că va candida din nou pentru un mandat la Casa Albă.

Președintele american Joe Biden l-a felicitat pe Kevin McCarthy pentru rezultatul obținut în alegeri.

''Voi lucra cu oricine - republicani sau democraţi - doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona'', a afirmat Biden, potrivit unui comunicat.

Biden a mai spus că ''alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării''.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro