Republicanii din Texas resping rezultatul alegerilor prezidenţiale: „Pretinsul preşedinte Biden nu a fost ales legitim”

Republicanii din Texas resping rezultatul alegerilor prezidenţiale: „Pretinsul preşedinte Biden nu a fost ales legitim”

„Respingem rezultatele certificate al alegerilor prezidenţiale din 2020 şi susţinem că pretinsul preşedinte Joseph Robinette Biden Jr. nu a fost ales în mod legitim de poporul Statelor Unite”, se arată în hotărârea adoptată de republicanii texani, potrivit CNN .

„Îi îndemnăm ferm pe toţi republicanii să lucreze pentru a se asigura de integritatea alegerilor şi să voteze în noiembrie 2022. Aduceţi-vă prietenii şi familia şi faceţi voluntariat pentru republicanii locali pentru a putea să învingem orice fraudă”, au mai comunicat republicanii texani.

Înainte de votarea rezoluţiei, un membru al comisiei republicane, Brian Bodine, care se prezintă ca fiind autorul rezoluţiei, a recomandat un amendament cu privire la atacul de la Capitoliu. Potrivit acestuia, „drepturile celor acuzaţii de infracţiuni la Capitoliu au fost încălcate”.

Platforma cuprindea afirmaţii ideologice conservatoare, spre exemplu definirea homosexualităţii drept „o alegere anormală de viaţă” şi opoziţia faţă de „eforturile de a valida identitatea transgender”.

Fostul preşedinte Donald Trump alături de un număr mare de republicani continuă să conteste realitatea şi afirmă că alegerile din 2020 au fost fraudate, deşi nu au adus nicio dovadă care să susţină această teorie.

În perioada alegerilor din anul 2020, inclusiv judecători conservatori, unii numiţi chiar de fostul preşedinte Trump în funcţii, au respins încercările de a răsturna rezultatul alegerilor, argumentând că nu există dovezi care să sugereze indirect că au existat fraude.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...