Republicanul Ron DeSantis, invitat la Kiev după ce a minimizat consecințele strategice ale războiului din Ucraina

Republicanul Ron DeSantis, invitat la Kiev după ce a minimizat consecințele strategice ale războiului din Ucraina

Ron DeSantis, favorit, la fel ca Donald Trump, pentru nominalizarea republicanilor în următoarea cursă pentru Casa Albă, în 2024, a fost invitat în Ucraina pentru a „înțelege” invazia rusă.

Ron DeSantis FOTO Arhivă

Guvernatorul Floridei „cunoaşte diferenţa între o „dispută” şi un război. Îl invităm să viziteze Ucraina pentru a avea o înţelegere mai profundă a invaziei pe scară extinsă efectuată de Rusia şi a ameninţărilor pe care le reprezintă pentru interesele SUA”, a scris miercuri pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Intervievat luni seară de postul Fox News, DeSantis a exprimat cu privire la Ucraina o opinie asemănătoare cu cea a rivalului său din propriul partid, fostul preşedinte Donald Trump, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

„Nu ne putem asuma un angajament într-un război în străinătate care se împotmoleşte, înaintea apărării propriei noastre ţări. Statele Unite au numeroase interese vitale, precum asigurarea securităţii frontierelor noastre, abordarea crizei de pregătire a armatei noastre, obţinerea securităţii şi independenţei energetice şi punerea sub control a puterii economice, culturale şi militare a Partidului Comunist Chinez, dar angajarea mai mult într-o dispută teritorială între Ucraina şi Rusia nu se numără printre ele”, a declarat guvernatorul Floridei.

Potrivit unui sondaj publicat recent de CNN, Ron DeSantis ar fi favorit pentru nominalizarea taberei republicane în cursa finală din 2024 pentru Casa Albă, având 39% în intențiile de vot, cu 2% mai mult decât Donald Trump.

Acesta din urmă a susţinut că, dacă ar mai fi fost la Casa Albă, războiul din Ucraina s-ar fi terminat în „24 de ore”, insinuând că ar fi acceptat un rapt teritorial în favoarea Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...