Reputat doctor dentist, răpus de Covid-19. Printre pacienţii săi s-au numărat Andreea Esca şi soţul ei, Alexandre Eram

Reputat doctor dentist, răpus de Covid-19. Printre pacienţii săi s-au numărat Andreea Esca şi soţul ei, Alexandre Eram

Dr. Chemal Taner, un reputat medic stomatolog, a murit răpus de Covid-19 în seara de 23 iulie. Doctorul care fondase clinica Implantodent din Constanţa, cu televiziune de specialitate şi panouri publicitare în ţară, avea doar 49 ani. Printre pacienţii clinicii sale s-au numărat Andreea Esca şi soţul ei, Alexandre Eram. Ambii au fost bolnavi de Covid-19, recent.

Dr. Chemal Taner, reputat doctor dentist din Constanţa, fondator al Clinicii Implantodent, a murit în seara zilei de 23 iulie 2020, din cauza Covid-19. El era internat de câteva zile la Spitalul Colentina din Bucureşti. Medicul stomatolog avea doar 49 ani. El suferea de obezitate şi de afecţiuni cardiace, având stenturi montate la inimă de mai mult timp şi trecând printr-o operaţie de micşorare de stomac în urmă cu câţiva ani.

Dr. Taner era directorul Asociaţiei Române de Implantologie Orală.

Secretarul Muftiatului Cultului Musulman din Român, Refi Ergun, a postat vestea tragică pe Facebook: „Chemal Taner, reputat medic stomatolog, membru al comunităţii musulmane din România, azi 23 iulie 2020, trecut în rândul celor drepţi. Allah să îl aibă în paza Sa! Allah să aibă grijă de cei rămaşi în urmă! Başımız saw bolsîn! Allah rahmet eylesîn! Catqan cerî Cennet bolsîn!“

O colegă de breaslă, medicul Alexandra Cojocaru-Bărbulescu, a postat la rândul ei un strigăt de disperare: „Virus nenorocit, ai luat până acum viata a mulţi medici şi asistenţi cunoscuţi mie... azi ai mai facut o victimă... De ce??? Până când??? Vouă, celor care nu credeţi că există Covid, vă zic că există şi e al dracu' de agresiv. Ucide. Şi pe sărac. Şi pe bogat. Şi pe urât. Şi pe frumos. Şi pe deştept. Şi pe prost. Nu face diferenţa. Ucide....“

Ultima postare a doctorului dentist era tot referitoare la Covid-19. Era activ şi îşi promova munca prin toate canalele posibile, fiind cel care a creat prima televiziune de profil, unde erau explicate proceduri stomatologice şi unde puteau fi urmărite intervenţii chirurgicale stomatologice. Avea în plan, în viitorul imediat, deschiderea unui magazin virtual, cu show-room în Poiana / Constanţa cu articole vestimentare, arcuri tradiţionale şi recuzită militară medievală. „Tatar Adventure Team - nu peste mult timp, primul parc tematic medieval tătăresc, cu piste pentru tir cu arcul, amfiteatru pentru lupte tătăreşti, călărie şi multe alte sporturi din Asia Centrală şi Mongolia, cazare la iurte, precum şi o iurtă-restaurant cu cele mai bune bucate din bucătăria tradiţionala a tătarilor“, anunţa entuziast dr. Taner pe contul său de Facebook, în urmă cu doar o lună.

Soţia sa, Ozlem. era tot stomatolog.

Cei doi medici aveau 2 fii. Printre pacienţii soţilor Taner s-au numărat şi soţii Andreea Esca şi Alexandre Eram, şi ei afectaţi recent de Covid-19.

SURSA:  Adevărul

Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice din România a trasmis, vineri dimineață, un mesaj de condoleanțe pe Facebook:

„Vestea că unul dintre cei mai renumiți medici stomatologi români ai momentului, Dr. Taner Chemal, a plecat dintre noi lasa în sufletul și conștiința tuturor un gol ce nu va putea fi umplut niciodată.
Un exemplu de etică, perseverență, tenacitate și bun simț, Dr Taner a fost întotdeauna alături de AMSMB și UNAS și a raspuns fără ezitare DA atunci cand a putut să sprijine activitățile noastre profesionale.
A format în jurul său o echipă de profesioniști cărora a reușit să le insufle pe lângă abilitățile profesionale desăvârșite niște principii morale pe care rar le mai întâlnim în prezent în rândul colegilor și al semenilor noștri.
Mii, poate chiar zeci de mii de pacienți sunt beneficiarii tratamentelor implanto-protetice realizate de el și echipa sa, unele dintre ele în premieră mondială.
A fost, este și va rămâne un stomatolog, un coleg, un tată, un soț, un OM – exemplu pentru noi toți!

Transmitem familiei și tuturor celor apropiați sincere condoleanțe!

Nu vei disparea niciodată din amintirea și din sufletele noastre, dragă Taner!”

Și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a transmis un mesaj de condoleanțe în urma morții doctorului Chemal Taner:

„În această seară a încetat din viață dr. Taner Chemal. Membru de seamă al comunității tătare din Constanța, Dr. Taner Chemal a fost o personalitate a lumii medicale din România, evoluția sa profesională si performanțele în domeniul implantologiei făcându-l cunoscut și peste hotare. Și-a asumat întotdeauna cu mândrie identitatea etnică, promovând valorile tradiționale tătărești și îndemnând tânăra generație să le ducă mai departe. În semn de recunoaștere a calităților și realizărilor sale, în anul 2018, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România l-a propus pentru proiectul inițiat de Departamentul pentru Relații Interetnice și dedicat Anului Centenar. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România își exprimă profundul regret la aflarea veștii decesului dr. Taner Chemal și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Allah rahmet eylesĭn!”




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...