Reședința premierului canadian a fost închisă din cauza unei invazii de șoareci

Reședința premierului canadian a fost închisă din cauza unei invazii de șoareci

Atât de mulți șoareci morți au fost prinși în spatele pereților căzuți și îngrămădiți în subsolul reședinței oficiale a premierului canadian, încât oficialii au decis să închidă clădirea decrepită anul trecut, pe fondul îngrijorărilor că aerul din conac nu mai putea fi respirat în siguranță, potrivit unor documente publicate recent, relatează The Guardian.

Resedinta premierului Canadei FOTO Wikipedia

Casa îmbrăcată în calcar de pe Sussex Drive 24, situată pe o coastă deasupra râului Ottawa, este una dintre cele mai importante și simbolice zone din țară, din punct de vedere politic.

Anul trecut, National Capital Commission (NCC), care are sarcina de a conserva clădirile de patrimoniu din Ottawa, a închis reședința, estimând costurile de renovare și modernizare la aproape 40 de milioane de dolari canadieni.

Documentele, obținute de National Post, subliniază modul în care zeci de ani de neglijență au lăsat reședința oficială a primului ministru afectată de mucegai, ferestre crăpate, instalații sanitare defecte și un sistem electric considerat periculos.

De asemenea, documentele au evidențiat problema șoarecilor din clădire, care a creat dureri de cap suplimentare pentru NCC.

„Există o infestare puternică cu rozătoare, care nu poate fi abordată pe deplin până când nu sunt rezolvate problemele legate de anveloparea clădirii”, potrivit unor documente interne din iunie. Pereții interiori ai clădirii conțin azbest periculos și nu pot fi îndepărtați până când nu există un plan de remediere.

„Între timp, folosim momeli pentru a controla situația, dar asta ne lasă cu excremente și șoareci morți între pereți și în spațiile din pod și subsol”, se arată în document.

Multitudinea de șoareci în descompunere și excrementele, au dus la „preocupări reale cu privire la calitatea aerului” în interiorul reședinței.

Justin Trudeau și-a petrecut copilăria în acea casă, când tatăl său era prim-ministru, dar după ce a preluat puterea în 2015 a declarat că nu se va mai întoarce.

Proprietatea nu are chiriași de lungă durată, dar terenurile, care sunt îngrijite sunt frecvent folosite pentru petreceri în grădină. Iar piscina și sauna clădirii, instalate în 1975 la cererea tatălui lui Justin Trudeau, Pierre Trudeau, sunt „încă folosite foarte des”.

Documentele au semnalat, de asemenea, preocupările legate de azbest și de dezintegrarea izolației de pe cablurile electrice.

„Există un risc serios asociat cu sistemele electrice, motiv pentru care clădirea reprezintă un pericol de incendiu ridicat”, se arată în notă, adăugând că un incident din vară cu instalația electrică ar fi putut avea „daune devastatoare și ireparabile” pentru clădire.

Documente suplimentare obținute de Ottawa Citizen arată că, chiar și fără locuitori, reședința acumulează facturi costisitoare la utilități. Factura de electricitate a clădirii din ianuarie a fost de aproape 5.000 de dolari canadieni, la care se adaugă 3.153 de dolari canadieni pentru gaz și 568 de dolari canadieni pentru apă.

Un sondaj recent al Institutului Angus Reid a constatat că majoritatea canadienilor susțin investiția în reședința prim-ministrului - și dau vina pe „lașitatea politică” pentru lipsa de acțiune.

NCC intenționează să înceapă remedierea azbestului și a mucegaiului în primăvară, dar, în pofida caracterului de profil înalt al deficiențelor clădirii, nu a fost luată nicio decizie oficială cu privire la viitorul acesteia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...