RESPECT! Actorii de la Teatrul Național din Cluj, solidari cu magistrații: Respectul pentru Justiție nu e opțional

RESPECT! Actorii de la Teatrul Național din Cluj, solidari cu magistrații: Respectul pentru Justiție nu e opțional

RESPECT! Actorii de la Teatrul Național din Cluj, solidari cu magistrații: Respectul pentru Justiție nu e opțional. Actorii de la Teatrul Național din Cluj-Napoca au protestat pe treptele instituției în această seară, înainte de reprezentația piesei „Țiganiada”, pe fondul unor ample proteste din ultimele săptămâni, ce au culminat în ultimele zile cu proteste fără precedent ale magistraților, inclusiv în fața Palatului de Justiție, din vecinătatea Teatrului Național, scrie Actualdecluj.ro

 Actorii au afișat pancarte pe care au scris „Vrem un stat de drept”, „Respectul pentru Justiție nu e opțional” sau „Susținem protestele magistraților”. Între protestatari – actrițele Elena Ivanca, Diana Buluga și Anca Hanu, dar și actorii Ionuț Caras sau Cristian Grosu.

Actorul Marius Manole a publicat, vineri, pe Facebook un mesaj video prin care îşi îndeamnă colegii artişti să se alăture protestului magistraţilor faţă de OUG 7.

„Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul actorului.

„Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus Marius Manole.

OUG 7 care modifică prevederi din legile justiţiei a fost criticată vehement de magistraţi şi a determinat proteste ale acestora, inclusiv suspendarea activităţii. Cei mai vehemenţi dintre criticii actului normativ, printre care şi DNA, au cerut abrogarea acestei, ca unică soluţie de deblocare a situaţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...