Respect! Diaspora a făcut din vot un act de mândrie națională! Peste 600.000 de români au votat deja!/VIDEO

Respect! Diaspora a făcut din vot un act de mândrie națională! Peste 600.000 de români au votat deja!/VIDEO

Respect! Diaspora a făcut din vot un act de mândrie națională! Peste 600.000 de români au votat deja!

Ora 14.00 – Numărul românilor care au votat a ajuns la 585.025. În primul tur, duminică la aceeași oră se înregistrau 440.032 de voturi.

Ora 13.00 – Au votat 521.042 de români din străinătate, cu peste 120.000 mai mult decât la primul tur al alegerilor prezidențiale la aceeași oră.

Una dintre fotografiile devenite virale pe rețelele de socializare în duminica alegerilor este de la Secția de votare 91 Copenhaga, Bella Center.

Sursa foto: Ambadasa României în Danemarca

Membrii unei secții de votare din Valencia (Spania) au venit îmbrăcați în costume populare românești și au cântat colinde.

Membrii unei secții de votare din Luton, Marea Britanie, s-au îmbrăcat cu toții cu ii și au transmis românilor să participe la vot.

„Pentru toți românii din Luton, vă așteptăm la vot”, este mesajul postat pe Facebook de Ambasada României în Regatul Unit.


Cântecul cu care au fost întâmpinați alegătorii într-o secție din Madrid: ”A-nceput să clocotească mămăliga românească / Să ne ridicăm cu toți, că-i plină țara de hoți”

La secția de votare din Torrejón de Ardoz din zona metropolitană Madrid, alegătorii sunt întâmpinați cu un program artistic, membri ai secției de votare și alți români un îndemnând la vot printr-un cântec în care spun că a început ”să clocotească mămăliga românească”.

”Ieși române la lumină, că mori cu dreptatea în mână
Nu mai sta pe dinafară, că rămânem fără țară
Ieși și apără-ți pământul, vorbește că ai cuvântul
A-nceput să clocotească mămăliga românească
Să ne ridicăm cu toți, că-i plină țara de hoți”, cântă cei aflați în secția de votare.

 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”