Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele pentru preparate din martie 2023

Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele pentru preparate din martie 2023

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat amânarea pentru martie 2023 a termenului până la care restaurantele trebuie să oferte informaţii detaliate din meniuri. Iniţial , decizia trebuia să intre în vigoare în decembrie.

Noi reguli pentru restaurante / Foto: Arhivă / Shutterstock

„Prevederile actului administrativ se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate. Decizia de amânare a termenului de afişare a acestor informaţii în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenţie şi rigurozitate", a transmis Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

De asemenea, s-a precizat că în perioada următoare, vor fi concepute îndrumări practice de exemplificare pentru fiecare tipologie de meniu, care urmează să constituie subiectul unor întâlniri periodice ale grupului de lucru format din speciliştii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor şi reprezentanţii structurilor asociative din HoReCa. Aceste îndrumări sunt necesare operatorilor economici , pentru ca adăugirile de informaţii din listele meniu, conform prevederilor actului administrative , să fie realizate într-un mod unitar, profesionist şi clar, până la termenul stabilit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...