Restricţii la furnizarea de curent în Ucraina, începând de joi

Restricţii la furnizarea de curent în Ucraina, începând de joi

Ucraina va începe de joi să restricţioneze furnizarea de energie electrică pe tot teritoriul ţării, a anunţat miercuri un înalt oficial al preşedinţiei de la Kiev, citat de Reuters, după ce Rusia a lovit mai multe centrale electrice, relatează Agerpres .

30% din centralele electrice ale Ucrainei ar fi fost lovite de atacurile ruseşti FOTO Shutterstock

"Între 7 a.m. şi 11 p.m. este necesar să minimizăm utilizarea de curent (...) dacă nu se va face aşa, trebuie să fiţi pregătiţi pentru întreruperi temporare ale alimentării", a scris Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe Telegram.

Reamintim că miercuri o rachetă rusească a lovit o termocentrală importantă din Burştin, în vestul Ucrainei. Termocentrala pe cărbune alimentează cu electricitate cinci milioane de consumatori din trei regiuni ucrainene, adică peste 10% din populaţia ţării dinainte de război.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat săptămâna aceasta că 30% din centralele electrice ale ţării sale au fost lovite de atacurile ruseşti. El a discutat cu oficiali cu funcţii de conducere despre securitatea unităţilor de acest gen şi despre posibilitatea ca sistemul energetic al Ucrainei să cedeze.

Andri Sadovi, primarul oraşului Lvov din vestul Ucrainei, a arătat într-o declaraţie televizată că reparaţiile la staţiile electrice avariate în ultimele zile vor dura câteva luni, iar până atunci, primăria a avertizat că până atunci s-ar putea produce pene de curent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...