Restricţiile se aplică în tot mai multe localităţi

Restricţiile se aplică în tot mai multe localităţi

Realizator: În tot mai multe localități din țară se aplică restricții ce vizează limitarea răspândirii coronavirusului. Peste 450 sunt în scenariul roșu la nivel național. Dintre marile orașe, Timișoara înregistrează cea mai mare rată de incidență și în curând acolo se va impune carantina de noapte la sfârșitul săptămânii și intrarea școlilor în sistemul online. Capitala este la doar un pas să depășească cinci cazuri la mia de locuitori. În jurul Bucureștiului situația este și mai gravă. Nicoleta Stoian cu mai multe informații.
Reporter: În localități precum Bragadiru, Dobroești şi Mogoșoaia, unde rata de incidență depășește 7,5 cazuri la mie, circulația persoanelor în afara gospodăriei este interzisă între orele 20:00 şi 5:00 dimineața. Excepție fac persoanele care s-au vaccinat în urmă cu cel puțin 10 zile. Nici măcar ele nu vor avea însă acces la terase, restaurante, săli de sport sau piscine, acestea urmând să fie închise. De asemenea magazinele vor avea program redus până la ora 18:00, iar nunțile și botezurile vor fi interzise. Restricții similare vor fi valabile și în celelalte localități în care incidența depășește șase la mie, dar numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În Timișoara, unde rata de incidență se apropie de șapte la mie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni pentru a institui noi restricții. Între timp, acolo Spitalul de Boli Infecțioase a deschis o secție de pre-terapie pentru a face față numărului tot mai mare de bolnavi cu forme severe de COVID. Şi în capitală rata de incidență a crescut la 4,95 la mie. În București masca de protecție este obligatorie în spațiile publice și comerciale, în stațiile și mijloacele pentru transportul în comun, precum și la locul de muncă.

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”