Rețea de bordeluri de lux din SUA, suspectată a fi o capcană a spionajului unui guvern străin

Rețea de bordeluri de lux din SUA, suspectată a fi o capcană a spionajului unui guvern străin

Procurorii americani investighează o rețea de bordeluri de lux care operează în zonele Boston și Washington DC despre care experții în spionaj cred că sunt o capcană pentru a atrage politicienii și oficialii guvernamentali și care ar putea fi opera unui guvern străin precum China, Rusia, Coreea de Sud sau chiar Israelul.

FOTO SHUTTERSTOCK

Coreenii ar putea „fi un steag fals pentru a oferi Chinei sau altei țări o negație plauzibilă dacă complotul ar fi demascat”, a declarat un ofițer superior de operațiuni CIA pentru DailyMail.com într-un interviu exclusiv. Procurorii americani au făcut percheziții la cele șase bordeluri și au reținut deja un număr de persoane.

Han Lee, presupusul creier, Junmyung Lee, 30 de ani, și James Lee, 68 de ani - toți cetățeni americani născuți în Coreea de Sud - au fost acuzați în noiembrie de conducerea rețelei de prostituție.

Membrii Congresului, ofițerii militari și contractorii de securitate națională care „dețineau autorizații de securitate” se numărau printre clienții fideli ai „bordelurilor de lux”, spun procurorii.

Clienții plăteau tarife de până la 600 de dolari pe oră și printre ei se numărau directori corporativi, profesori, avocați și oameni de știință.

Pentru a atrage clienții, cei trei Lee ar fi creat site-uri web al căror pretins scop era să-i ajute pe fotografii să găsească modele feminine nud în căutare de lucru. Anchetatorii cred că rețeaua câștigat mai mult de 1 milion de dolari.

Niciunul dintre clienți nu a fost identificat sau acuzat până acum, dar procurorii federali au anunțat luna trecută că urmăresc acuzații penale și în cazul lor.

Experții intervievați de DailyMail.com bănuiesc că schema este o capcană a spionajului străin.

Ca sediu politic al țării, Washingtonul prezintă un mediu bogat în ținte pentru spioni.

Două dintre bordeluri funcționau în blocuri de apartamente de lux din suburbiile Virginiei care se află fiecare la aproximativ 15 minute de mers cu mașina de Casa Albă, Congres, Pentagon și CIA.

Zona este plină de giganți ai securității naționale precum Lockheed Martin, Boeing și General Dynamics.

Boston, unde au funcționat celelalte patru bordeluri, este un refugiu pentru contractorii de apărare.

De asemenea, găzduiește universități de top, cum ar fi Harvard și MIT, care formează oficiali guvernamentali și militari și produc rapoarte pentru Pentagon și CIA.

„Cele mai valoroase informații din Washington și Boston sunt secretele guvernamentale”, a declarat pentru DailyMail.com un fost spion străin, care cunoaște bine funcționarea acestor capcane.

Saloanele de mesaj ar fi fost mai practice și ar fi adus bani „doar că nu ar fi atras clienți înstăriți din cercurile guvernamentale și ale securității naționale”, e de părere fostul agent special al CIA Nic McKinley, care în prezent conduce Deliver Fund, o organizație nonprofit care colaborează cu forțele de ordine pentru a combate traficul de persoane.

Clienții aspiranți trebuiau să depună o cerere de aderare înainte de a putea rezerva o întâlnire.

Documentația necesară includea actul de identitate emis, numărul de telefon și adresa de e-mail, informațiile angajatorului și informațiile cardurilor de credit, conform documentelor instanței.

În mod bizar, numeroși oficiali politici, militari și de afaceri au furnizat totul fără să clipească din ochi și au fost de acord să se bucure de servicii sexuale într-un apartament care, din câte știau ei, era echipat cu echipament pentru înregistrare video și audio.

„Scopul este de a crea o reacție în lanț”, a spus el. Atrageți oameni din grupul dumneavoastră restrâns de ținte, oferiți-le servicii excelente și așteptați ca ei să invite prieteni și colegi din aceleași cercuri”.

Niciunul dintre cei trei suspecți nu are antecedente penale.

Dosarele lor curate sunt deosebit de surprinzătoare, deoarece procurorii susțin că cel puțin unii dintre lucrătorii sexuali au fost traficați, ceea ce ar însemna că un grup de crimă organizată a jucat aproape sigur un rol.

Plata pentru sex poate dezvălui un defect de caracter, dar trebuie să știi mult mai multe pentru a evalua dacă o țintă este coruptibilă”, a spus un ofițer senior CIA pensionat, care a servit în Europa de Est și Orientul Mijlociu.

„Nu veți găsi ceea ce aveți nevoie frunzărind o listă de nume pe care le-ați luat de pe hookers.com”.

„Fetele încep prin a cere o mică favoare care se află la limita zonei de confort a țintei și încearcă să continue să extindă zona și să transforme micile favoruri în mari favoruri”, a spus fostul ofițer CIA.

Un honeypot își propune să obțină informații compromițătoare, dar divulgarea lor este rară, deoarece este contraproductivă pentru scopul principal: recrutarea agenților care au acces la secretele de stat.

„Este ușor să faci publice informații care pot face obiectul unui șantaj, dar asta creează un scandal public”, a explicat sursa.

„Ținta ta își pierde slujba, viața lui este distrusă, la fel și valoarea lui”.

În plus, o țintă ar putea fi amenințată cu șantaj în caz de urgență – semne că se pregătea să meargă la FBI, de exemplu – dar este rareori folosită pentru a forța cooperarea.

„Persuasiunea funcționează mai bine decât amenințările”, a spus John Sipher, un veteran cu o carieră de 28 de ani în cadrul Serviciului Național Clandestin al CIA. „Țintele care trebuie constrânse se vor întoarce împotriva ta cu primul prilej pe care îl au”.

Nu sunt disponibile suficiente informații pentru a ști cu siguranță dacă în spatele operațiunii bordel s-a aflat un serviciu de informații străin, dar, pe baza a ceea ce a fost dezvăluit până acum, este destul de probabil, a spus Sipher.

„Aveți oficiali la nivel înalt cu acces la secrete care ar fi putut fi filmați făcând sex cu o prostituată și sunt expuși unui risc ridicat de manipulare sau constrângere”.

Țările suspecte

Serviciile externe prietenoase sunt, de asemenea, pe lista suspecților, inclusiv Mossad-ul israelian, un alt utilizator istoric prolific al acestui tip e capcane de spionaj.. În 2010, rabinul Ari Shvat a decretat că a seduce un inamic în scopuri de securitate națională este o binecuvântare și că „un agent necăsătorit ar trebui să fie preferat în cazurile de „capcană cu miere””.

De asemenea, Israelul nu se sfiește să vizeze ofițerii CIA.

Un fost șef adjunct al stației din Orientul Mijlociu a spus că s-a îmbarcat odată pe un zbor din SUA către Israel și o israeliană superbă avea locul lângă el.

„Avea aceleași interese”, a povestit el. „Am vorbit aproape tot zborul și când am ajuns ea a spus că i-ar plăcea să ne întâlnim; I-am spus că îi apreciez interesul, dar probabil că nu e o idee bună, având în vedere posibilul ei ei angajator”.

FBI consideră că pericolul reprezentat de operațiunile de influență ale Beijingului este atât de grav încât a înființat o unitate specială dedicată contracarării amenințării în 2019.

În ianuarie a acestui an, congresmanul Eric Swalwell și-a pierdut locul în Comitetul de Informații al Camerei din cauza informațiilor că a dezvoltat o prietenie caldă cu presupusa agentă de informații chineză Christine Fang la mijlocul anilor 2010.

Mult mai cunoscută sub numele de „Fang Fang”, suspectul spion voluptuos a creat legături cu câțiva oficiali aleși naționali și locali, inclusiv cu doi primari din Midwest pe care i-a sedus. Fang Fang a fugit din SUA în 2015.

Alte surse cred că naționalitatea celor trei suspecți este un indicator că serviciile de informații din Coreea de Sud a fost implicată.

Mizele politice și comerciale vaste ale țării la Washington îi conferă un motiv puternic pentru a încerca să influențeze politicile guvernului american.

Coreea de Sud are mult mai mult de pierdut decât China dacă ar fi expusă pentru derularea unei operațiuni de influență în SUA, dar nu ar fi prima dată.

În 1966, lobbyistul sud-coreean Tongsun Park a lansat clubul exclusiv George Town din Washington.

Un deceniu mai târziu, a ieșit la iveală că Park conducea clubul în colaborare cu serviciul de spionaj din Seul.

Park a fost inculpat pentru că a mituit trei membri ai Congresului, dar i s-a acordat imunitate în schimbul mărturiei la procesele aleșilor, niciunul dintre aceștia nefiind condamnat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat