Rețeta succesului lui David Popovici, fără sare și piper: Cum s-a ales România cu un geniu sportiv

Rețeta succesului lui David Popovici, fără sare și piper: Cum s-a ales România cu un geniu sportiv

Ce mănâncă? Cât se antrenează? Când se trezește? La ce oră se culcă? Iată niște întrebări care au fost puse obsesiv, în ultima perioadă, de când a început ascensiunea lui David Popovici în lumea sportului.

David Popovici s-a cam „abonat“ la locul 1. FOTO: Arhiva Adevărul

Spre dezamăgirea multora însă, rezultatele puștiului nu țin neapărat de ce bagă în gură sau de numărul orelor de somn. Pentru că succesul e compus, în timp, de sute de detalii. Care, în marea lor majoritate, sunt banale. În capul listei se află, bineînțeles, munca. Ani la rând, când nu te vede încă nimeni și aplauzele lipsesc cu desăvărșire. Așa e și în cazul lui Popovici. Ceea ce a explicat și Adrian Rădulescu, antrenorul care îl pregătește pe David, de când actualul campion mondial și european avea doar 9 ani.

popovici si adrian radulescu facebook popovici

Adrian Rădulescu, alături de David Popovici. FOTO: Facebook

„Nu știu dacă există vreo modalitate de a cuantifica munca. Poți să aduni kilometri, poți să aduni repetări, poți să aduni zile, dar nu cred că există o rețetă a succesului. Cred că mai important e să ai caracterul necesar și gândirea potrivită. Sunt mulți care fac kilometri, dar care nu-i fac cu dorință și, în felul acesta, nu ating astfel de performanțe“, a declarat Rădulescu, în dialog cu site-ul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Rugat, totuși, să-l descrie pe David în doar trei cuvinte, Adrian Rădulescu a spus: „David e constant, consecvent și atent la detalii“.

9

medalii a cucerit David Popovici în concursurile internaționale din 2022 dintre care opt sunt de aur și una de argint.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”