Rețete ușoare de weekend. Chec cu afine și fulgi de ovăz, deliciu pentru toate gusturile

Rețete ușoare de weekend. Chec cu afine și fulgi de ovăz, deliciu pentru toate gusturile

Checul este un desert de patiserie ușor de făcut, care se poate combina cu iaurt sau fructe de pădure. Unde mai pui că merge de minune cu o cremă de ciocolată.

Checul se glazurează după răcirea completă. FOTO retetefeldefel.ro

Dacă vă plac checurile cu textură umedă, retetefeldefel.ro a pregătit o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Checurile cu textură umedă și cu fructe în interior sunt ideale de preparat vara, dar se pot prepara și în sezonul rece cu fructe congelate. Sunt delicioase, sunt aspectuoase, dar sunt și foarte răcoroase.

Aluatul unui astfel de chec se prepară mai consistent , pentru a nu migra fructele către baza checului. Pot fi adăugate orice fel de fructe.

Pentru ca textura unui astfel de chec să iasă ușor umedă, aluatul se prepară cu iaurt, sana, chefir sau cu brânză.

Checul se glazurează după răcirea completă. FOTO retetefeldefel.ro

Checul se glazurează după răcirea completă. FOTO retetefeldefel.ro

Ingrediente:

Pentru un chec în tavă de 8/11,5/30 cm :

-4 ouă

-125 gr zahăr tos

-25 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie

-1 praf de sare

-1 linguriță cu esență de vanilie

-50 ml ulei de floarea soarelui

-125 gr sana cu 3,6% grăsime

-250 gr făină

-5 gr praf de copt

-150 gr fructe de pădure.

Pentru glazură:

-200 gr ciocolată albă

-100 ml frișcă lichidă

-50 gr zmeură

-fructe proaspete pentru decor.

Mod de preparare:

Începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le lăsăm 10-15 minute la temperatura camerei. Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim fructele.

După ce albușurile nu mai sunt foarte reci le spumăm bine cu ajutorul mixerului. Apoi adăugăm treptat zahărul și le transformăm într-o bezea fermă. Adăugăm în bezea mai întâi gălbenușurile, apoi esența de vanilie, uleiul și sana. Amestecăm cu o spatulă pentru omogenizarea compoziției.

La final, încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Punem hârtie de copt în tavă și adăugăm aluatul pentru chec. Apoi presărăm fructele și le împingem ușor în interior cu o spatulă.

Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec umed cu fructe de pădure pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Sursa: retetefeldefel.ro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat