Retragerea din acordul de la Paris: Sute de oameni au protestat joi în fața Casei Albe (FOTO)

Sute de oameni au protestat joi în fața Casei Albe după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat retragerea țării sale din acordul de la Paris privind schimbările climatice, semnat de aproape 200 de țări la sfârșitul lui 2015, informează EFE.

Amerindieni, activiști, organizații religioase, oameni politici și cetățeni s-au întâlnit în fața reședinței prezidențiale pentru a protesta față de decizia lui Trump, care lasă SUA într-o poziție izolată în cadrul compromisului global privind clima, alături de Siria și Nicaragua, singurele țări care nu au semnat acordul.

Sub sloganul "Investește în soluții", președintele Comitetului Național Democrat (DNC), Tom Pérez, a insistat că poporul american "va reuși" să facă în așa fel încât țara să se implice în protecția mediului înconjurător și a reiterat necesitatea de a continua lupta împotriva încălzirii globale.

Însă una dintre intervențiile cele mai emoționante a aparținut amerindiencei Grayhawk Parsons, activistă pentru drepturile amerindienilor din Standing Rock, care a relatat cum în Dakota de Nord, unde Trump a aprobat construcția unui mare oleoduc, companiile petroliere atacă membri ai comunității. Parsons a povestit cum mai multe femei care se rugau în zona aflată în apropierea rezervației amerindiene au fost otrăvite de membri ai companiilor petroliere pentru a speria întreaga comunitate.

"Construiau un model despre cum aveau să-i reprime pe civilii care se opuneau proiectului lor", a apreciat activista amerindiană. "Această persoană aflată de cealaltă parte a străzii (cu referire la Donald Trump — n.r.) ne-a spus cine este. Nu a mințit în privința propriei persoane, iar acesta a fost singurul lucru în legătură cu care nu a mințit", a declarat Parsons, care le-a cerut celor prezenți să continue lupta pentru apărarea naturii.

Printre participanții la protest s-a aflat și Ernesto Vargas, reprezentant al asociației Chispa pentru conștientizarea schimbărilor climatice, care a amintit că "poporul american dorește ca această țară să fie lider în lupta împotriva schimbărilor climatice". Totodată, Vargas a amintit că latino-americanii, îndeosebi, sunt nu doar conștienți de situația în care se află planeta, ci și de faptul că reprezintă unul dintre grupurile cele mai afectate de înrăutățirea climei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită