RETROSPECTIVĂ 2021 / Printre cele mai grave accidente ale anului în lume

RETROSPECTIVĂ 2021 / Printre cele mai grave accidente ale anului în lume

IANUARIE
19. - Cel puţin 15 lucrători au murit striviţi de un camion în India, în timp ce dormeau pe marginea unui drum. Accidentul a avut loc lângă un sat, în districtul Surat din statul Gujarat, din vestul ţării.
21. - Cel puţin 15 persoane au murit într-un incendiu produs la un cămin de bătrâni din Harkov, în estul Ucrainei.


FEBRUARIE
12. - Cel puţin 19 persoane au murit şi 34 au fost rănite, în India, într-un incendiu izbucnit la o fabrică de artificii din Achankulam, statul Tamil Nadu (sud).


MARTIE
2. - O coliziune între un vehicul supraîncărcat cu pasageri şi un camion s-a soldat cu cel puţin 15 morţi în sudul Californiei.
7. - Patru explozii accidentale au devastat o tabără militară şi cartierele din împrejurimi în oraşul Bata din Guineea Ecuatorială şi s-au soldat cu 98 de morţi şi 615 răniţi.
11. - Cel puţin 20 de persoane au murit şi 24 au fost rănite într-un incendiu la o uzină de textile dintr-o suburbie aflată în estul capitalei Egiptului, Cairo. Uzina avea patru etaje şi se afla în zona industrială Obour din provincia Qaliubia.
26. - Cel puţin 32 de persoane au murit şi 66 au fost rănite, în urma coliziunii a două trenuri de călători, în oraşul Sohag din sudul Egiptului.




APRILIE
2. - Cel puţin 50 de persoane au murit în urma deraierii unui tren aglomerat, într-un tunel din estul Taiwanului. Acesta este cel mai grav accident de acest gen în ultimele patru decenii. A fost declarat doliu naţional timp de trei zile.
14. - Cel puţin 20 de copii şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit la o şcoală primară din statul vest-african Niger.
25. - Cel puţin 82 de persoane au murit şi 110 au fost rănite într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad, dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19.
30. - Cel puţin 44 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă de proporţii produsă în cursul nopţii, în timpul unui pelerinaj la care participau mii de evrei în nordul Israelului.



MAI
1. - Cel puţin 18 persoane, printre care şi 16 pacienţi de coronavirus, au murit într-un incendiu dintr-un spital din statul Gujarat (India). Incendiul a izbucnit în spitalul privat Patel Welfare Hospital, o unitate desemnată pentru bolnavii de COVID-19, în districtul Bharuch.
3. - Cel puţin 26 de persoane au murit şi mai multe au fost date dispărute, după ce o barcă cu motor supraaglomerată a intrat în coliziune cu o barjă plină cu nisip şi s-a scufundat în fluviul Padma din centrul Bangladeshului.
- Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 70 au fost rănite la Ciudad de Mexico, lângă staţia Olivos, după prăbuşirea unui pod, în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol.
8. - O explozie provocată în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul s-a soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 50 de răniţi.
23. - 14 turişti, dintre care cinci israelieni, au murit şi o persoană a fost rănită grav, după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei. Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost provocat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane.


IUNIE
7. - 62 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în deraierea unui tren, urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri, în sudul Pakistanului.
7. - Cel puţin 18 persoane au murit într-un incendiu declanşat într-o fabrică de produse chimice din statul Maharashtra din vestul Indiei.
24. - Un imobil rezidenţial de 12 etaje în Florida, sudul Statelor Unite, s-a prăbuşit parţial. 54 de persoane au murit.
25. - 18 persoane au murit şi 16 au fost rănite într-un incendiu izbucnit la o şcoală de arte marţiale din centrul Chinei.


IULIE
19. - Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa în Pakistan, într-un accident de autocar care transporta persoane ce se întorceau la familiile lor în ajunul sărbătorii Eid al-Adha. Autocarul a lovit un camion, la circa 100 de km de Multan, în provincia Punjab, în centrul ţării.


AUGUST
4. - Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-un accident rutier în Mali. Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de oraşul Segou.
12. - Un elicopter cu 16 persoane la bord, dintre care 13 turişti, s-a prăbuşit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus, în zona lacului Kuril din rezervaţia naturală Kronotski.
27. - Cel puţin 16 persoane au murit în Peru, după ce autobuzul în care se aflau a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri.
31. - Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite, după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru.


SEPTEMBRIE
6. - Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 13 au fost rănite în Bolivia, după ce un autocar a căzut într-o râpă de 400 de metri, în apropiere de localitatea Keraya din cetrul ţării.


OCTOMBRIE
10. - Un avion care transporta paraşutişti civili s-a prăbuşit în centrul Rusiei, 16 persoane din cele 23 care se aflau la bord pierzându-şi viaţa. Şapte persoane au fost salvate. Avionul, un aparat de zbor de tip L-410 s-a prăbuşit în Republica Tatarstan.
14. - Cel puţin 46 de persoane au murit şi 52 au fost rănite într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu 13 etaje, din sudul insulei Taiwan.
20. - Nouăsprezece egipteni au murit după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau într-un sens giratoriu din Cairo. Camionul a intrat pe contrasens, lovind microbuzul şi provocând moartea şoferului şi a celor 18 pasageri.




NOIEMBRIE
3. - Cel puţin 26 de persoane au murit, după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ în Kashmirul administrat de Pakistan.
5. - Cel puţin 108 persoane au murit în explozia unui depozit de carburant în zona industrială din Freetown, capitala statului vest-african Sierra Leone.
6. - Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 3 rănite într-un accident rutier implicând mai multe vehicule, produs pe o autostradă din centrul Mexicului.
20. - Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost date dispărute, în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei.
23. - 45 de persoane, printre care 5 copii, au murit în Bulgaria, într-un accident de autocar care a luat foc. Accidentul a avut loc pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia.
25. - 52 de persoane - 46 de mineri şi şase membri ai echipelor de salvare - au murit după izbucnirea unui incendiu în mina de cărbune Listviajnaia, din regiunea Kemerovo, în Siberia.


DECEMBRIE
7. - Un incendiu violent a devastat închisoarea centrală din capitala burundeză Gitega, ucigând 38 de persoane şi rănind 69.
9. - 54 de imigranţi ilegali, originari în cea mai mare parte din Guatemala, au murit într-un accident de camion în sudul Mexicului, în apropiere de oraşul Tuxtla Gutierrez din statul Chiapas. AGERPRES/(Documentare - Suzana Cristache Drăgan, editor: Ionela Gavril)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...