Reuben, student poliglot de la Oxford: „Limba română este preferata mea“ VIDEO

Reuben, student poliglot de la Oxford: „Limba română este preferata mea“ VIDEO

Un tânăr din Marea Britanie a trezit admirația românilor de pretutindeni cu o declarație surprinzătoare despre limba română într-un clip postat pe TikTok. Studentul britanic a detaliat similitudinile dintre limba română și limbile romanice.

Studentul britanic este fascinat de limba română FOTO captură video Tik Tok

Reuben Constantine, un tânăr student britanic de la Universitatea Oxford, vorbește fluent 10 limbi, dar a mărturisit că limba română este preferata lui.

Tânărul a explicat de ce se simte atras de această limbă, evidențiind similitudinile cu limbile romanice și influența slavă, în special în ceea ce privește vocabularul.

Româna are asemănări remarcabile cu limbile romanice , dar apoi are și o influență slavă foarte mișto, mai ales în vocabular. Și face parte și din ceva numit <Uniunea lingvistică balcanică>. Practic, <Uniunea lingvistică balcanică> este un grup de limbi care sunt apropiate din punct de vedere geografic, chiar dacă nu sunt neapărat înrudite între ele. De exemplu, există greacă, română și bulgară - o limbă elină, o limbă romanică și o limbă slavă. Și totuși, ele au convergent în mai multe moduri. De exemplu, în gramatică, în toate aceste trei limbi nu se folosește infinitivul”, detaliază studentul la Oxford.

Clipul a devenit rapid viral pe TikTok, adunând peste 120.000 de aprecieri și numeroase comentarii de la români, impresionați de cunoștințele și aprecierea lui Reuben pentru limba noastră.

Unii dintre aceștia i-au mulțumit pentru admirația pentru limba română, în timp ce alții au remarcat cu umor că străinii par să cunoască mai bine limba română decât unii români.

„Mulțumim pentru că ne admiri limba maternă”, a scris un conațional.

„Bine că știu străinii mai bine decât românii să ne vorbească limba”, a adăugat cu amărăciune un alt român.

„Ne cunosc rădăcinile mai bine străinii decât noi înșine. E trist... Dar e și de admirat”, l-a completat altcineva.

„Mă bucur ca sunt străini așa școliți care apreciază la superlativ limba română!”, a remarcat o româncă.

Și eu vorbesc românește și pot spune că este o limbă minunată. Dacă înveți să vorbești românește, vei putea să înțelegi toate limbile romanice fără nicio problemă”, este concluzia unui străin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat