Reuniunea de lucru de la Cotroceni: Un responsabil guvernamental va centraliza analizele cu privire la implicațiile Brexit pentru România

Reuniunea de lucru de la Cotroceni: Un responsabil guvernamental va centraliza analizele cu privire la implicațiile Brexit pentru România

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o reuniune de lucru cu o echipă guvernamentală, condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș, pe tema pregătirilor României pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în urma discuțiilor detaliate despre implicațiile pe care Brexit le are pentru România, s-a agreat desemnarea, în scurt timp, a unui responsabil la nivel guvernamental, care să gestioneze această problematică, persoană care va coordona o echipă de experți desemnată în acest scop.

"Plecând de la demersurile deja întreprinse de autoritățile române, responsabilul desemnat va avea ca sarcină centralizarea și prelucrarea analizelor și evaluărilor făcute la nivel sectorial cu privire la acest proces. De asemenea, având în vedere pozițiile asumate de România cu privire la Brexit, vor fi elaborate propuneri de linii directoare în desfășurarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană", se arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și elemente privind viziunea României referitoare la procesul de reformare a Uniunii Europene, în contextul Brexit.

"S-a convenit că, având în vedere opțiunea fundamentală a României de sprijin pentru continuarea integrării europene, autoritățile române să fie pregătite să prezinte propuneri în cadrul procesului de reflecție care se desfășoară în prezent la nivel european", se mai precizează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...