Reuters: România a redeschis emisiunile de bonduri denominate în euro cu scadența în 2025 și 2035

România a redeschis emisiunile de bonduri denominate în euro lansate în octombrie anul trecut, cu scadența în 2025 și 2035, a declarat pentru Reuters liderul consorțiului de bănci (Citigroup, HSBC, Raiffeisen Bank International și UniCredit) care intermediază emisiunea.

Randamentul pentru obligațiunile denominate în euro scadente în 2015 a fost stabilit la 2,65% în timp ce randamentul pentru bondurile scadente în 2035 a fost fixat la 3,95%.

În octombrie 2015, România a obținut, pentru emisiunea de eurobonduri pe 10 ani plasată pe piețele externe, cel mai bun randament înregistrat vreodată pentru această maturitate, respectiv 2,84%. Pentru emisiunea scadentă peste 20 de ani, prima de acest fel, randamentul a fost de 3,93%.

Suma totală contractată de România prin cele două emisiuni se ridică la două miliarde euro, în 2 tranșe, una de 1,25 miliarde de euro pe 10 ani, iar cealaltă de 750 de milioane de euro pe 20 ani.

România intenționează să vândă obligațiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 și să atragă 3 miliarde de euro de pe piețele internaționale.

România beneficiază de un rating ''Baa3'' din partea Moody's și de un calificativ ''BBB minus'' de la Standard & Poor's și Fitch.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…