Reuters: UE și SUA doresc să dezvolte împreună standarde pentru IA

Reuters: UE și SUA doresc să dezvolte împreună standarde pentru IA

Potrivit șefului adjunct al Comisiei Europene pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale, Margrethe Vestager, aprobarea unei legislații cuprinzătoare care să reglementeze această tehnologie „va dura încă un an, dacă nu doi”.

Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană și Statele Unite intenționează să intensifice cooperarea în domeniul inteligenței artificiale (IA) pentru a dezvolta standarde, a transmis marți Reuters , citând-o pe șefa adjunctă a Comisiei Europene (CE) pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale, Margrethe Vestager.

Legislația cuprinzătoare pentru a reglementa tehnologia „va dura încă un an, dacă nu doi, așa că trebuie făcuți pași importanți în perioada de tranziție”, a spus ea. Vestager a subliniat că toți cei implicați în procesul legislativ discută acum despre faptul că „setul minim de cerințe pentru companii ar putea fi aplicat înainte de intrarea în vigoare a legii IA”.

Potrivit agenției, Vestager va discuta problemele relevante cu CEO-ul Google, Sundar Pichai, miercuri. După cum a spus el mai devreme, dezvoltarea unei astfel de legislații pentru a preveni potențialele riscuri „necesită discuții cuprinzătoare între guverne, experți și societatea civilă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...