Revelionul urban. Pensiunile din marile orașe încearcă să recreeze atmosfera din stațiuni

Revelionul urban. Pensiunile din marile orașe încearcă să recreeze atmosfera din stațiuni

Pregătirile pentru petrecerea de Revelion au intrat pe ultima sută de metri. Astfel, românii care doresc să petreacă noaptea dintre ani la o pensiune, dar nu vor să cheltuiască sume mari în stațiunile montane, se orientează către unitățile de cazare din marile orașe.

Șampanie Revelion SURSĂ FOTO Shutterstock

Conform hotelierilor, acestea sunt la mare căutare și deja este aproape imposibil de găsit cazări disponibile pentru sărbătorile de iarnă.

Cât costă Revelionul la pensiunile din marile orașe

Pentru a petrece Revelionul la o pensiune din Iași sau din apropierea Iașului, trebuie să scoți din buzunar o sumă mult mai mică față de cea pe care trebuie să o plătească cei care doresc să petreacă sărbătorile de iarnă la munte.

,,Pensiunea noastră, care are capacitate de 14 persoane, deci vorbim despre șapte camere și un salon spațios, unde se poate organiza o petrecere, este închiriată deja pentru două nopți. Pentru noaptea de 30 spre 31 decembrie și pentru noaptea de Revelion. Pentru o noapte, întreaga unitate a fost închiriată pentru suma de 2.200 de lei, deci vorbim de 4.400 de lei, în total. Cei care au închiriat cazarea vor beneficia de foișor dotat cu grătar și plită și de toate facilitățile pensiunii noastre, inclusiv de ciubăr și saună. Încercăm, pe cât posibil, să oferim ceea ce oferă și pensiunile de la munte. Sperăm ca anul acesta să avem parte și de zăpadă", a precizat Irina, proprietara unei pensiuni din Iași, zona Bucium.

Revelionul la munte, un sac de bani

Cei care doresc să petreacă noaptea dintre ani la munte trebuie să știe că, de cele mai multe ori, pachetele oferite de proprietari includ nu mai puțin de patru nopți de cazare. În Bucovina, în apropiere de Gura Humorului, proprietarii solicită suma de 4.000 de lei pentru patru nopți de cazare. Totodată, cei care doresc au și posibilitatea de a închiria integral unitatea de cazare.

La noi, prețul unei camere de două persoane este de 4.000 de lei pentru patru nopți. Cabana are șapte camere și poate fi închiriată integral, pentru suma de 28.000 de lei, ce mai poate fi negociată puțin. Dar deja vorbim despre rezervări pentru anul viitor, deoarece cabana a fost rezervată pentru Revelionul 2024 din luna februarie a acestui an. În general, cine vine o dată va încerca să se întoarcă și în anii următori", a declarat Ștefan, proprietarul unei pensiuni din Bucovina.

Obiceiurile românilor, în continuă schimbare

Conform hotelierilor , în ultimii ani, ieșenii au început să fugă de aglomerație și de petrecerile organizate în cluburi sau alte locații similare. Astfel, oamenii au început să își îndrepte atenția către petrecerile cu oameni apropiați, căutând să închirieze diverse spații în care să organizeze totul așa cum își doresc.

Oamenii au început să petreacă sărbătorile cu familia, cu prietenii apropiați. S-a mai dus din moda cluburilor, a discotecilor, acolo merg mai mult adolescenții. Multe persoane își doresc un cadru mai intim și pot beneficia de acest lucru pentru sume mult mai mici decât cele solicitate în stațiunile montane. Noi nu asigurăm mesele festive sau băuturile pentru petrecere, dar persoanele care închiriază pensiunea sunt libere să organizeze totul așa cum își doresc", a adăugat proprietara pensiunii din Iași.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?