Revista Science: 86% dintre cei infectaţi cu coronavirus sunt nedetectaţi

Revista Science: 86% dintre cei infectaţi cu coronavirus sunt nedetectaţi

Un studiu publicat luni de revista Science arată că un procent masiv - 86% - dintre oameni ar putea fi infectaţi cu virusul Wuhan fără să prezinte simptome. Astfel că ei transmit şi infectează fără să ştie alte persoane care se pot îmbolnăvi, uneori grav.

Mecanismul este cunoscut încă de la începutul apariţiei focarului de epidemie, noutatea studiului publicat de Science fiind doar dimensiunea fenomenului.

„Acestea sunt infecţii nedocumentate care determină răspândirea focarului”, a declarat co-autorul studiului Jeffrey Shaman de la Columbia University Mailman School, potrivit GeekWire.

The New York Post a raportat despre studiu: "Folosind algoritmi de modelare a epidemiei, cercetătorii au urmărit infecţiile înainte şi după interdicţia de călătorie în oraşul chinez Wuhan.

Concluziile au indicat că aceste infecţii asimptomatice şi necunoscute cauzaseră două treimi dintre cazurile raportate.

"Majoritatea acestor infecţii sunt uşoare, cu puţine simptome sau deloc", a declarat Shaman, potrivit Mercury News. „Este posibil ca oamenii să nu le conştientizeze. Sau să creadă că au o răceală”.

„Cazurile de acest gen vor continua să prezinte o provocare majoră pentru cei care încearcă să stăvilească acest focar”, a menţionat Shaman, care a adăugat că vrea să sublinieze importanţa restricţiilor de mişcare în încercarea de a stăvili sau încetini răspândirea virusului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei