Revista Time: Zelenski se simte trădat de aliații din Occident. „L-au lăsat fără mijloacele de a câștiga războiul“

Revista Time: Zelenski se simte trădat de aliații din Occident. „L-au lăsat fără mijloacele de a câștiga războiul“

Un apropiat al președintelui ucrainean a dezvăluit că Zelenski se simte trădat de aliaţii săi occidentali, care nu-i mai livrează armamentul necesar pentru a lupta împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Membri ai echipe preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski au declarat că acesta este furios şi că se simte trădat de aliaţii occidentali, care „l-au lăsat fără mijloacele de a câştiga războiul, doar cu mijloacele de a-i supravieţui”, r elatează TIME.

Și în ciuda acestui fapt, Volodimir Zelenski nu vrea orice fel de pace, intenţionează să câştige războiul în condiţiile ucrainene.

Unul din cei mai apropiați consilieri ai săi este de părere că liderul ucrainean se amăgeşte. „Nu avem opţiuni. Nu câştigăm. Dar încearcă să-i spui asta”, a mărturisit acesta.

Dar convingerile lui nu s-au schimbat. În ciuda eşecurilor recente pe câmpul de luptă , el nu intenţionează să renunţe la luptă sau să accepte orice fel de pace. Dimpotrivă, credinţa sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei s-a întărit într-o formă care îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi. Este de neclintit, aproape mesianic.

Zelenski este şi împotriva unui armistiţiu temporar. „Pentru noi ar însemna să lăsăm această rană deschisă pentru generaţiile viitoare”, spune preşedintele ucrainean.

Sprijinul public pentru ajutorul acordat Ucrainei este în scădere de luni de zile în SUA, iar vizita lui Zelenski nu a reuşit să-l revigoreze. Aproximativ 41% dintre americani doresc ca Congresul să furnizeze mai multe arme Kievului, în scădere de la 65% în iunie, când Ucraina a început o contraofensivă majoră, potrivit unui sondaj Reuters realizat la scurt timp după plecarea lui Zelensky.

În încheierea interviului acordat TIME, liderul de la Kiev a declarat: „Nimeni nu crede în victoria noastră ca mine. Nimeni”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”