Revoltă în Kosovo, după ce fotbaliștii au fost controlați de forțele de securitate israeliene chiar la ei în țară

Revoltă în Kosovo, după ce fotbaliștii au fost controlați de forțele de securitate israeliene chiar la ei în țară

Partida Kosovo - Israel, contând pentru preliminariile Euro 2024, a produs un val de nemulțumiri în rândul țării organizatoare. Fotbaliștii s-au revoltat după ce forțele de securitate israeliene au luat cu asalt capitala Priștina.

La București, israelienii au fost însoțiți de trupe speciale cu armele la vedere. Foto gsp.ro

Având în vedere că statul Israel se află în plin război cu organizația Hamas, măsurile luate pentru acest meci au fost speciale, iar fotbaliștii și federația din Kosovo s-au declarat șocați de ce li se întâmplă .

În ciuda faptului că meciul se dispută la Priștina, pare mai degrabă că Israelul organizează acest eveniment. Și asta pentru că imediat cum fotbaliștii kosovari au ajuns la Priștina, aceștia au fost controlați în aeroport de forțele de securitate aduse special în țară de Israel. Vedat Muriqi (29 de ani), vedeta a naționalei din Kosovo și-a arătat revolta: „Odată ce am ajuns la aeroportul din Priștina, poliția din Israel ne-a controlat. E ciudat. Nu ni s-a mai întâmplat înainte. E fotbal, nu război!”, a declarat atacantul de la Mallorca.

Și Federația de Fotbal din Kosovo a luat atitudine, un reprezentant al acesteia scriind pe rețelele de socializare: „Sincer, e scandalos! Ce fac în țara noastră în primul rând?”, au tunat oficialii federației. Și cel mai probabil, elvețienii și românii vor avea parte de un tratament asemănător pe parcursul săptămânii viitoare, când se vor deplasa spre arena din Felcsut (Ungaria), unde Israel își va disputa următoarele meciuri considerate ”acasă”.

Meciul se dispută cu spectatori

Partida Kosovo - Israel se va disputa pe arena „Fadil Vokrri” cu spectatori, în ciuda situației tensionate și a faptului că populația este majoritar musulmană. Însă, după cum a dezvăluit presa din Priștina, stadionul va fi înțesat de agenți de securitate, dar și de lunetiști postați în locuri strategice.

”Vor fi lunetiști pe acoperișurile clădirilor la antrenamente și pe parcursul partidei. Pe lângă jucători și membrii staff-ului, vor fi numeroși oameni care vor asigura securitatea, interni și privați, membrii Shin Bet, Mossad și forțele speciale", au scris jurnaliștii israelieni de la sport5.co.il .

Israel e principala contracandidată a ”tricolorilor” în preliminariile Euro 2024. Jucătorii din Țara Sfântă încep diseară (ora 21.45) perioada de foc, cu meciuri cu Kosovo, Elveția, România și Andorra pe parcursul a doar 10 zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB