Revolta lui Prigojin, „operațiune specială“ planificată de Putin pentru a-i demasca pe generalii neloiali?

Revolta lui Prigojin, „operațiune specială“ planificată de Putin pentru a-i demasca pe generalii neloiali?

Revolta din iunie condusă de Evgheni Prigojin și compania sa militară privată Wagner Group a fost o operațiune specială coordonată cu dictatorul rus Vladimir Putin, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) al Ucrainei, Oleksii Danilov, posturilor TV ucrainene.

Mercenarii Wagner, în Rostov pe Don FOTO Profimedia

„Astăzi putem spune deja că a fost o operațiune specială coordonată cu Putin pentru a-i demasca pe acei generali care nu i-au fost în totalitate loiali lui Putin și anturajul său”, a spus Danilov.

Oficialul a sugerat că Kievul este la curent cu numărul acestor generali. Potrivit acestuia, unii dintre ei sunt după gratii și au fost eliberați din funcții. Danilov a spus că „divergențele” din cadrul statului rus vor continua să capete amploare, potrivit nv.ua .

„Și credem că acest lucru se va întâmpla în toamna sau iarna acestui an, deoarece numărul persoanelor care înțeleg unde i-a condus Putin crește în fiecare zi”, a adăugat el.

Întrebat de un jurnalist despre cine ar putea provoca următoarea revoltă în Rusia, Danilov a spus că această întrebare „necesită timp” pentru un răspuns.

El crede că ar putea fi o figură necunoscută care va fi susținută rapid de oameni, deoarece în Rusia, „dragostea este la doar un pas de ură”, sugerând că opinia publică din țară s-ar putea întoarce rapid împotriva guvernării lui Putin.

Anterior, The Washington Post a raportat că agențiile ruse de informații l-au informat pe Putin despre revolta lui Wagner cu cel puțin câteva zile înainte de a avea loc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat