Revolta mercenarilor Wagner: Kuleba: „E timpul să renunţaţi la falsa neutralitate” privind Rusia

Revolta mercenarilor Wagner: Kuleba: „E timpul să renunţaţi la falsa neutralitate” privind Rusia

Ministrul de externe ucrainean a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională "să renunţe la falsa neutralitate" privind Rusia şi să furnizeze Kievului toate armele de care are nevoie pentru a înlătura forţele Moscovei de pe teritoriul ucrainean, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Cei care spun că Rusia este prea puternică pentru a eşua: uitaţi-vă acum", a postat Kuleba pe Twitter.

"A venit timpul să renunţaţi la falsa neutralitate şi la teama de escaladare: daţi-i Ucrainei toate armele de care are nevoie, uitaţi de prietenie sau de afaceri cu Rusia", a adăugat şeful diplomaţiei de la Kiev, în contextul rebeliunii grupului paramilitar privat Wagner după ce mercenarii au preluat controlul asupra obiectivelor militare din orașul sudic Rostov-on-Don și au intrat în confruntare armată cu trupele rusești în orașul Voronej, în timp ce efectivele lui Prigojin se îndreaptă spre Moscova.

"A venit timpul să punem capăt răului pe care toată lumea îl dispreţuieşte dar îi este prea teamă pentru a-l distruge", a mai menţionat Kuleba în postare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că „slăbiciunea Rusiei este evidentă” și că, cu cât Moscova își păstrează mai mult trupele și mercenarii în Ucraina, cu atât va invita mai mult haos acasă.

Confruntarea internă rusă dintre liderul așa-numitei PMC Wagner, Prigojiin și conducerea militară și politică a statului agresor este un semn al prăbușirii regimului Putin", a transmis Andrii Iusov, purtător de cuvânt al Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, citat de CNN.

În primul rând, trebuie să înțelegem că este vorba de un conflict și o confruntare internă rusă, care sunt o consecință directă a agresiunii militare criminale a regimului Putin împotriva Ucrainei”, a subliniat reprezentantul serviciilor de informații militare ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”