Revoltă nemaivăzută în Spania. Toate campioanele mondiale au anunțat că renunță la echipa națională

Revoltă nemaivăzută în Spania. Toate campioanele mondiale au anunțat că renunță la echipa națională

Sărbătoarea fotbalului spaniol s-a transformat rapid într-un scandal de proporții. Chiar dacă echipa națională feminină tocmai a câștigat Campionatul Mondial de fotbal, ibericii trec printr-o criză profundă. Comportamentul președintelui federației, Luis Rubiales, care a sărutat-o pe gură la festivitatea de premiere pe Jenny Hermoso, dar și cel al antrenorului, le-a făcut pe jucătoare să se retragă de la națională.

Spania e regina lumii la fotbal feminin. Foto Profimedia

După scandalul ”sărutului interzis” , în Spania s-a cerut demisia șefului fotbalului iberic. Numai că acesta a anunțat că nu renunță, declarațiile sale fiind primite cu ovații de participanții la Adunarea Generală a federației.

Ca răspuns, toate jucătoarele din lotul Spaniei care au câștigat săptămâna trecută Campionatul Mondial de fotbal au anunțat că renunță la echipa națională dacă președintele Federației nu-și dă demisia. Potrivit Mundo Deportivo, sunt 81 de jucătoare care au semnat un comunicat prin care îi cer demisia lui Luis Rubiales și anunță că, în caz contrar, nu se vor mai prezenta la lot. Printre cele 81 de jucătoare sunt toate cele care au contribuit la triumful în premieră al Spaniei la Campionatul Mondial, unde în finală a învins-o pe Anglia cu 1-0.

Luis Rubiales e în război cu campioanele mondiale. Foto EPA EFE

Luis Rubiales e în război cu campioanele mondiale. Foto EPA EFE

”După tot ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial, vrem să anunțăm că toate jucătoarele care au semnat acest comunicat nu vor răspunde afirmativ convocărilor la echipa națională dacă actualii conducători vor rămâne în funcție”, se arată în comunicat. Pe lângă demiterea lui Luis Rubiales, jucătoarele ar solicita și plecarea selecționerului Jorge Vilda.

Acesta a fost contestat de elevele sale și înainte de starul competiției, dar a ținut cu dinții de scaun, a eliminat masiv din grupul de contestatare și a câștigat competiția disputată la Antipozi.

Reacțiile dure vin după ce Jorge Vilda a pus, după golul care a decis finala, mâna pe sânul drept al unei colege din staff-ul tehnic și a lăsat-o acolo preț de câteva secunde. Tânăra nu a reacționat în niciun fel și a continuat să celebreze reușita. Câteva zeci de minute mai târziu, la festivitatea de premiere, Luis Rubiales a sărutat-o pe gură pe Jennifer Hermoso.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?