Revoltător! Pensia fostului procuror comunist, cel mai GRAS pensionar al României, a crescut de la 34.700 la 51.334 de lei în doar zece luni!

Revoltător! Pensia fostului procuror comunist, cel mai GRAS pensionar al României, a crescut de la 34.700 la 51.334 de lei în doar zece luni!

Revoltător! Pensia fostului procuror comunist, cel mai GRAS pensionar al României, a crescut de la 34.700 la 51.334 de lei în doar zece luni! În luna august a anului 2017, Gheorghe Bălășoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, încasa o pensie netă de 34.700 de lei. Acum încasează 51.334 de lei!!!

 „Dacă aşa spune Casa de Pensii, înseamnă că e adevărat, dar nu ştiu dacă sunt şi alte pensii mai mari. Nu fac eu statistica pensiilor din România”, a declarat Bălășoiu, pentru Click!, când a fost întrebat dacă este adevărat că are o pensie de 34.700 de lei.

La un an distanţă, Capital anunţa că fostul comandant de penitenciar rămâne cel mai bine plătit pensionar din România. Potrivit unor informaţii primite deBugetul.ro, la începutul lunii august 2018, de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), cel mai bine plătit pensionar avea o pensie specială brută de 56.816 lei. În mână, norocosul pensionar încasează lunar 51.334 de lei.

Cum cifrele transmise de CNPP erau din luna iunie, pensia lui Bălășoiu a crescut de la 34.700 de lei la 51.334 de lei în zece luni. Asta înseamnă că pensia lui Gheorghe Bălășoiu s-a mărit cu 16.634 de lei în DOAR ZECE LUNI1.663,4 lei pe lună.

Din totalul de 56.816 lei – pensia brută - 3.609 lei provin din contribuția obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (BASS).

Restul de 53.207 de lei sunt suportați din Bugetul de Stat (BS), adică din banii contribuabililor.

Ce spune Ministerul Muncii:

„În urma solicitării dumneavoastră, înregistrată la MMJS cu nr. 223/SCMM/5.09.2018, facem următoarele precizări:

Potrivit prevederilor art.15 alin (1) din Legea nr.263/2010, în sistemul public de pensii evidenţa drepturilor şi obligaţiilor de asigurări sociale se realizează pe baza codului numeric personal al asiguratului.

Pentru a verifica dacă o persoană se află în evidențele unei case teritoriale de pensii sunt necesare câteva elemente (codul numeric personal, adresa, număr dosar), în lipsa acestora identificarea nu poate avea loc.

Totodată, vă informăm că nu putem să vă precizăm numele și prenumele persoanei căreia i se achită respectiva pensie de serviciu, stabilită în temeiul Legii nr.303/2004, deoarece instituția noastră asigură standarde de confidențialitate adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal ale titularilor de drepturi sociale, care se regăsesc în evidențele propriilor baze de date, ținând cont de dispozițiile, art.184 alin (1) din Legea nr.263/2010, care prevăd că :

”Baza de date privind asigurații sistemului public de pensii este proprietatea CNPP și are caracter confidențial.”

În ceea ce privește cuantumul pensiei de serviciu la care faceți referire, facem precizarea că, în decursul unei perioade de timp, acesta se poate modifica.

Conform prevederilor art.85 din Legea nr.303/2004 cu modificările și completările ulterioare, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.

Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată.

Totodată, menționăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât și din Bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din Bugetul asigurărilor sociale de stat, iar diferența dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) și pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din Bugetul de stat”.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina