Revoltător! Un pedofil a apărut în faţa instanţei îmbrăcat în haine de fată și sugându-și degetul: „Mă identific cu o fetiță”

Revoltător! Un pedofil a apărut în faţa instanţei îmbrăcat în haine de fată și sugându-și degetul: „Mă identific cu o fetiță”

Un britanic condamnat pentru pedofilie a stârnit indignarea publică după ce s-a prezentat la audierile de la tribunal într-o ţinută ofensatoare atât pentru victime, cât şi pentru instanţă.

Janiel Verainer, foto Kent Police

Un pedofil cu părul lung, prins în codiţe, care spune că se identifică pe el însuşi ca fiind o fetiță și căruia i s-a permis să stea în boxa acuzaților sugându-și degetul mare şi îmbrăcat cu un tricoul pe care scria „3-7 ani mintal”, și-a bătut joc de instanță, relatează DailyMail .

Nu este prima oară când Janiel Verainer, în vârstă de 63 de ani, care a fost în trecut condamnat pentru agresiune sexuală a unui minor şi deţinere de imagini interzise, sfidează pe toată lumea prin ţinuta sa. La o audiere anterioară, el s-a prezentat la tribunal purtând un costum de elf, fustă, ciorapi albi și roșii și ţinând în mâini o pereche de elfi de jucărie.

În ciuda ținutei sale ofensatoare, Verainer nu a fost dat afară din sala de judecată și i s-a permis să rămână în boxa acuzaților în ambele ocazii, ceea ce i-a făcut pe unii reprezentanţi ai justiţiei britanice să considere că astfel de situaţii depăşesc cu mult limitele libertăţilor legate de religie sau sex.

„Este o bătaie de joc faţă de instanță... Este un act de dispreț. Este o lipsă totală de respect față de instanță și față de procesul de judecată și nu este corect”, declarat pentru MailOnline expertul în drept penal Paul Schofield.

„Dacă unui judecător nu îi place modul în care cineva se îmbracă și consideră că este ofensator, atunci este de datoria lui să spună ceva. (...) Judecătorul ar trebui să se adreseze fie persoanei, fie avocatului acesteia și să ceară revizuirea ţinutei... Este foarte surprinzător că un judecător nu a luat măsuri. (...) Dar așa stau lucrurile. Este pur și simplu frustrant. Este ofensator”, a continuat el.

„Există tot felul de probleme religioase și de gen, iar judecătorii trebuie să fie foarte atenți acum”, a mai justificat el oarecum lipsa de intervenţie a judecătorului în ceea ce-l priveşte pe Janiel Verainer.

Când a apărut în faţa instanţei îmbrăcat în fetiţă şi sugându-şi degetul mare, Janiel Verainer tocmai fusese reţinut pentru încălcarea unui ordin de prevenire a infracţiunilor sexuale.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani era acuzat că, în ciuda interdicţiei dictate de o instanţă, avea două telefoane secrete ascunse în dormitorul său inspirat din desenele animate „Hello Kitty”. Poliția a găsit dispozitivele neînregistrate în timpul unui control de rutină la casa lui Verainer, în noiembrie anul trecut.

Agresorul sexual, ale cărui condamnări anterioare includ agresiune sexuală asupra unui copil și posesie de imagini indecente, trebuia să notifice autoritățile despre orice dispozitiv cu acces la internet pe care îl deţine, dar nu a făcut acest lucru, a declarat procurorul.

Deși a folosit telefoanele doar pentru conținut legal, legat de adulți, prin intermediul Facebook Messenger, WhatsApp și eBay, Janiel Verainer a recunoscut că a încălcat termenii eliberării în cadrul procesui desfășurat săptămâna trecută la Maidstone Crown Court. Asta după ce iniţial negase şapte încălcări ale interdicţiilor care se aplică în cazul pedofililor. Acum el a primit o pedeapsă cu închisoarea de 16 luni.

Pretenţiile din timpul procesului

În timpul audierii de două zile, Janiel Verainer, din Chatham, Kent, a cerut să i se spună „doamnă” și să fie folosit pronumele „ea” atunci când cineva se referă la el. Asta în timp ce, cu părul prins în codiţe, îşi sugea degetul mare în timp ce stătea în boxa acuzaților la Maidstone Crown Court, cu topul pe care era inscripţionat mesajul „Sunt mental între 3 și 7 ani”.

În instanţă s-a dovedit faptul că pedofilul nu avea nicio tulburare de sănătate mintală, dificultăți de învățare sau leziuni cerebrale. Mai mult, un raport psihiatric a concluzionat că, în ciuda dorinței exprimate de a fi diagnosticat drept „copil adult” sau cu „sindromul copilului adult”, nu există o astfel de afecțiune medicală și, potrivit expertului, „poate că a fost o alegere de viață sau o manifestare a unor abilități de adaptare extrem de slabe”.

În timpul procesului, instanța l-a audiat pe Paul Hart, îngrijitorul și partenerul lui Verainer, care a depus mărturie în timp ce ținea în brațe o jucărie Hello Kitty și sugea o suzetă roz.

Explicaţiile apărării

Janiel Verainer, care a mai folosit și numele Jorven Seren, a mai încălcat condițiile prevăzute de SHPO (interdicţiile specifice care se referă la agresorii sexuali) în aprilie 2022, după ce a sărutat doi copii. În timpul acelor proceduri judiciare, în care pedofilul a primit o pedeapsă de șapte luni de închisoare cu suspendare timp de 18 luni, Verainer a ținut prima pagină a ziarelor prin faptul că a apărut în boxa acuzaților îmbrăcat ca un elf.

Janiel Verainer a apărut în faţa instanţei şi ca elf, foto X

Janiel Verainer a apărut în faţa instanţei şi ca elf, foto X

Explicând decizia lui Verainer de a se identifica drept un copil mic, avocatul apărării Philippa Beswick a declarat în fața instanței că, de fapt, „clienta” sa a „regresat la o perioadă mai fericită din viața ei”, ca urmare a stresului și a traumei suferite în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...