Revolte în pușcăriile italiene

Revolte în pușcăriile italiene

Revolte au izbucnit duminică în patru închisori din Italia provocate de noile reguli menite să stăvilească epidemia de coronavirus, reguli ce interzic vizitele familiale, a anunţat un sindicat al personalului din penitenciare, informează AFP și Agerpres.

„În urma modificărilor iniţiate de guvern în ceea ce priveşte vizitele în închisori la deţinuţi din partea familiilor acestora, modificări iniţiate din cauza coronavirusului, proteste ale deţinuţilor sunt în curs în penitenciare din Napoli Poggioreale (sud), Modena (nord), Frosinone (centru) şi Alessandria (nord-vest)”, a precizat sindicatul autonom al poliţiei penitenciare (Osapp).

În închisoarea din Frosinone (la sud de Roma), o sută de deţinuţi s-au baricadat într-o secţie a stabilimentului, iar poliţia a intervenit pentru a restabili ordinea. Prizonierii au redactat o listă de revendicări, printre care şi dreptul la vizite din partea rudelor lor, şi încearcă să negocieze cu conducerea.

O revoltă mai violentă a izbucnit din aceleaşi motive în închisoarea din Modena, lângă Bolonia. Doi agenţi de pază au fost răniţi şi circa 20 de membri ai personalului au trebuit să părăsească închisoarea, păzită acum de poliţie.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!