Rex Tillerson: Donald Trump a fost ''clar cu mine'' în ce privește încercarea de a reface relațiile cu Moscova

Rex Tillerson: Donald Trump a fost ''clar cu mine'' în ce privește încercarea de a reface relațiile cu Moscova

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a afirmat marți la Wellington că președintele Donald Trump i-a spus că disputa pe tema anchetelor referitoare la legăturile dintre anturajul său și Rusia nu ar trebui să submineze eforturile SUA de a reface relațiile cu Moscova, relatează agenția Reuters.

Exprimându-se în Noua Zeelandă, după o călătorie în Australia, Tillerson a reiterat angajamentul SUA față de regiunea Asia-Pacific, în timp ce lideri globali își manifestă neîncrederea crescândă în legătură cu administrația Trump, care s-a retras din acorduri internaționale cheie de la preluarea mandatului.

Pe plan intern, administrația Trump este afectată de probleme referitoare la legăturile cu guvernul rus. Tillerson a afirmat că Trump i-a spus să încerce să amelioreze relațiile cu Rusia, indiferent de contextul politic din SUA.

''Nu pot într-adevăr să comentez pentru că nu cunosc nimic direct'', a declarat Tillerson în cadrul unei conferințe de presă la Wellington, când a fost întrebat dacă este îngrijorat de faptul că actuala criză politică din SUA ar putea da jos administrația Trump.

''Președintele a fost clar cu mine: nu lăsa, orice s-ar întâmpla aici în domeniul politic, să te împiedice de la eforturile pe care trebuie să le faci în legătură cu aceste relații, și a fost destul de clar cu mine..., că am putea face progrese. Nu sunt într-adevăr implicat în nici o altă chestiune'', a declarat Tillerson după o întâlnire cu premierul neozeelandez Bill English.

Reuters amintește că agențiile americane de informații au ajuns la concluzia în ianuarie a.c. că Moscova a încercat să se amestece în campania electorală în favoarea lui Trump, inclusiv prin piratarea emailurilor unor importanți democrați, acuzație respinsă de către Kremlin.

Donald Trump a respins orice complicitate, dar anchetele FBI și ale Congresului referitoare la problema cu Rusia și-au urmat cursul în primele luni ale președinției sale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”