Reznikov: Pregătirile pentru contraofensivă „se apropie de final”

Reznikov: Pregătirile pentru contraofensivă „se apropie de final”

Pregătirile pentru contraofensivă „se apropie de final”, a declarat vineri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în contextul în care conducerea de la Kiev afirmă de mai multe luni că intenționează să lanseze o operaţiune pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

Oleksii Reznikov FOTO EPA-EFE

„Pregătirile se apropie de final”, a afirmat Reznikov în cadrul unei conferinţe de presă de la Kiev.

„Echipamentul a fost promis, pregătit şi parţial livrat. În sens larg, suntem pregătiţi în mare proporţie”, a adăugat ministrul ucrainean.

Reznikov nu a avansat un orizont de timp pentru lansarea contraofensivei. „Imediat ce va exista voinţa lui Dumnezeu, vremea potrivită şi o decizie a comandanţilor, o vom face”, a spus el.

Conducerea de la Kiev speră într-o contraofensivă care să schimbe dinamica războiului declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei în data de 24 februarie 2022.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că aliaţii şi partenerii străini ai Ucrainei au livrat aproape toate vehiculele de luptă promise țării atacate de Putin.

Oleksii Reznikov a precizat că Ucraina a primit numeroase echipamente moderne, inclusiv arme care vor fi folosite ca un „pumn de fier”.

Mii de militari ucraineni au fost instruiţi în Occident să folosească diferite echipamente militare pe câmpul de luptă într-un mod combinat, transmit agențiile de presă Reuters și AFP, preluate de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...