Rezultat mare pentru Dan Petrescu. Jeonbuk e în finala Cupei Coreei de Sud

Rezultat mare pentru Dan Petrescu. Jeonbuk e în finala Cupei Coreei de Sud

Jeonbuk, echipa lui Dan Petrescu, s-a calificat în finala Cupei Coreei de Sud. Dacă va câștiga trofeul, va juca în Liga Campionilor Asiei.

Dan Petrescu o antrenează pe Jeonbuk după plecarea de la CFR Cluj. Foto Sportpictures

Aflată pe locul 4 în play-off-ul primei ligi din Coreea de Sud, Jeonbuk este calificată și in finala Cupei. Azi, trupa lui Dan Petrescu a obținut o victorie categorică, 3-1, cu Incheon și peste 3 zile joacă ultimul act al competiției.

Formația lui Dan Petrescu a deschis scorul, prin Moon Seon-Min, în minutul 33, dar advarsarii au egalat după doar 6 minute. În repriza a doua, Jeonbuk a trecut din nou în avantaj. Paik Seung-Ho a făcut 2-1 în minutul 62, iar defensiva elevilor antrenorului român a rezistat până la final. Mai mult, în minutele de prelungiri, Park-Jae-Yong a făcut 3-1, din penalty.

În finală, pe 4 noiembrie, Jeonbuk o va înfrunta pe Pohang Steelers, care a trecut în cealaltă semifinală de Jeju United, cu 4-3 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri). Jeonbuk are cinci cupe în palmares (2000, 2003, 2005, 2020, 2022), fiind deţinătoarea trofeului. Pohang a câştigat de patru ori Cupa Coreei de Sud, ultima oară în 2013. Câștigătoarea partidei se va califica pentru următorul sezon al Ligii Campionilor Asiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”