Riadul îşi deschide spaţiul aerian pentru "toţi transportatorii". Joe Biden va merge din Israel direct în Arabia Saudită

Riadul îşi deschide spaţiul aerian pentru "toţi transportatorii". Joe Biden va merge din Israel direct în Arabia Saudită

Autoritatea pentru Aviaţia Civilă Saudită a anunţat că a luat decizia de a deschide spaţiul aerian al regatului pentru toţi transportatorii aerieni care îndeplinesc condiţiile de survol, conform unui comunicat de pe reţelele de socializare.

Se pare că această decizie a venit pe fondul consolidării poziţiei regatului ca hub global după cum reiese din declaraţia autorităţii pentru Aviaţia Civilă. Potrivit anunţului publicat vineri, sunt ridicate restricţiile de facto pentru zborurile către şi dinspre Israel, relatează news.ro.

Este un gest aparent de bunăvoinţă faţă de Israel datorită vizitei preşedintelui Joe Biden în Arabia Saudită. Acesta va pleca direct din Israel şi va ateriza la Riad fiind un zbor fără precedent între cele două ţări, dat fiind faptul că Arabia Saudită nu recunoaşte oficial statul evreu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...