Riscul unui Brexit fără acord este real, declară ministrul britanic Stephen Barclay

Riscul unui Brexit fără acord este real, declară ministrul britanic Stephen Barclay

Riscul ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană fără un acord la finalul lunii octombrie este încă real, a declarat luni ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, transmite Reuters.

''Riscul absenţei unui acord încă rămâne. Cei 27 pot să nu fie de acord cu o amânare şi parlamentul nu a convenit până acum un acord, riscul rămâne pertinent şi este important să ne pregătim'', a spus Barclay într-o audiere din comisia pentru afaceri externe a parlamentului de la Londra.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord , dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieşirii din blocul comunitar.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.

Presa britanică a relatat că Oliver Letwin a propus acest amendament ca un fel de plasă de siguranţă pentru situaţia în care dezbaterea parlamentară privind legea Brexitului nu se încheie până pe 31 octombrie, ca să se evite astfel o situaţie care ar fi echivalentă cu un Brexit fără acord.

Conform interpretării pe care o dau unei legi adoptate anterior deputaţii britanici adversari ai Brexitului, cum ar fi liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, acest vot îl obligă pe premierul conservator Boris Johnson să ceară în scris Uniunii Europene amânarea Brexitului dincolo de data de 31 octombrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria