Ritual al marelui şaman al Rusiei pentru a proteja soldaţii care luptă în Ucraina de gloanţe şi schije

Ritual al marelui şaman al Rusiei pentru a proteja soldaţii care luptă în Ucraina de gloanţe şi schije

Marele şaman al Rusiei a celebrat joi un ritual tradiţional pentru ca soldaţii ţării sale care luptă în Ucraina să fie "feriţi de gloanţe şi schije", a explicat el agenţiilor de presă ruse, informează AFP, citată de Agerpres.

Saldați ruși. FOTO Profimedia

„Este pentru băieţii noştri care luptă, care conduc <<operaţiunea specială>> în Donbas (...) pentru ca să fie curajoşi şi să fie cruţaţi de gloanţe şi schije", a declarat Kara-ool Dopchun-ool înainte de a-şi începe ritualul şamanic la Moscova.

Cândva practicat pe scară largă în regiunile izolate din Siberia şi Orientul Îndepărtat, şamanismul, care se doreşte a fi o mijlocire între om şi forţele naturii, a avut mult de suferit în perioada sovietică, când a fost interzis şi a trebuit să fie practicat în secret.

După destrămarea URSS, acesta s-a bucurat de o renaştere a interesului, chiar dacă criticii consideră că nu mai are prea mult de-a face cu şamanismul iniţial.

Ritualuri pentru a cere „Soarelui, stelelor şi Lunii" să-i protejeze pe soldaţii ruşi

Kara-ool Dopchun-ool a fost ales mare şef al şamanilor din Rusia în cadrul unui congres în 2018, potrivit agenţiei Ria Novosti.

El a explicat că, încă din primele zile ale conflictului cu Ucraina în 2022, a cerut ca şamanii să poată vizita forţele armate aflate pe front.

Marele şaman al Rusiei a declarat că şamanii au organizat în mod constant ritualuri pentru a cere „Soarelui, stelelor şi Lunii" să-i protejeze pe soldaţii ruşi.

Aliona Muravieva, o altă reprezentantă a şamanilor prezentă la Moscova, a afirmat că şamanii depun eforturi pentru a proteja şi oraşele ruseşti din apropierea graniţei, din ce în ce mai vizate de atacurile ucrainene.

Rtualurile nu au drept scop „să facă rău Ucrainei", ci sunt menite să asigure că acest conflict „se termină mai repede", a explicat ea.

În 2019, şamanii ruşi au dat foc la cinci cămile în cadrul unei ceremonii rituale menite să „întărească Rusia", un act care a stârnit controverse şi a fost criticat de Kara-ool Dopchun-ool.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat