Rivalul lui Ion Țiriac, victorie uriașă. Miliardarul român i-a cerut în două rânduri demisia

Rivalul lui Ion Țiriac, victorie uriașă. Miliardarul român i-a cerut în două rânduri demisia

David Haggerty a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Tenis, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Cancun (Mexic). Americanul l-a învins detaşat pe contracandidatul său, germanul Dietloff von Arnim, cu 318 voturi la 118.

Ion Țiriac a avut mai multe contre cu Haggerty . Foto Getty images

Haggerty se află la al treilea mandat ca preşedinte al ITF, el conducând tenisul mondial din septembrie 2015, timp în care a avut mai multe contre cu Ion Țiriac. Românul i-a transmis două scrisori deschise americanului, în care i-a cerut demisia. Una, după ce șeful federației a reziliat un contract în valoare de 1 miliard de dolari cu grupul de investitori care deţineau drepturile pentru Cupa Davis.

În ianuarie 2023, Ion Ţiriac i-a scris lui David Haggerty: „Ca preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, membru fondator al Federaţiei Internaţionale de Tenis, triplă finalistă a Cupei Davis, vă aduc aminte că în urmă cu patru ani, în faţa a 600 de reprezentanţi ai tenisului mondial, v-aţi luat următorul angajament: de a creşte vizibilitatea, notorietatea şi situaţia financiară a briliantului lumii tenisului, Cupa Davis, prin parteneriatul cu Kosmos Tennis (parteneriat de 25 de ani)”, a menționat Ţiriac într-o scrisoare deschisă adresată lui Haggerty.

David Haggerty va conduce tenisul mondial încă un mandat. Foto AFP

David Haggerty va conduce tenisul mondial încă un mandat. Foto AFP

„La acel moment v-am avertizat că acest parteneriat va distruge cea mai importantă competiţie din tenisul mondial şi nu va dura mai mult de 2-3 ani. Astăzi aţi anunţat finalul acestei colaborări. Am avut dreptate. Aşa că sper că veţi avea decenţa de a demisiona“, a scris Ion Ţiriac, unul dintre cei mai aprigi contestatari al lui Haggerty.

Contre și cu Ilie Năstase

O altă scrisoare deschisă i-a fost adresată șefului tenisului mondial după un episod în care acesta l-a criticat pe Ilie Năstase, după o ieșire în decor a căpitanului-nejucător al României, la meciul cu Marea Britanie din Fed Cup, din 2017. Nasty a rămas fără acreditare și a fost interzis pe terenurile de tenis, fapt pentru care Țiriac i-a cerut public lui Haggerty să fie lăsat să asiste la audierile fostului său partener din Cupa Davis.

Adepții conspirațiilor susțin că desele certuri ale lui Țiriac și Năstase cu șeful ITF au dus ulterior la „fabricarea” cazului Simona Halep, a cărei eliminare din tenis ar fost comandată de la vârful federației internaționale ca răzbunare împotriva foștilor mari jucători .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat