RMoldova Prezenţă la vot cu 15% mai mare faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, la ora 15.00

RMoldova Prezenţă la vot cu 15% mai mare faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, la ora 15.00

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Prezenţa la vot la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova era, la ora 15:00, cu 15% mai mare decât în primul tur, a declarat, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban.Potrivit acestuia, până la 15:00, au participat la alegeri peste 1,1 milioane de alegători, ceea ce a făcut ca procentul de participare la vot să depăşească 37%.

În secţiile de votare din Republica Moldova au votat peste 960.000 de alegători, în timp ce la secţiile de votare din străinătate au votat peste 148.000 de cetăţeni moldoveni.Oficialul CEC a atras atenţia că există riscul ca la mai multe secţii de votare din străinătate să se termine buletinele de vot, ca urmare a supraaglomerării acestora. Fiecare secţie de votare a avut alocate 5.000 de buletine de vot, iar acestea nu pot fi suplimentate. Oficialii CEC recomandă alegătorilor din străinătate să se orienteze spre alte secţii de votare la care numărul de votanţi a fost mai mic decât cel al buletinelor de vot."O problemă care cu părere de rău ar putea să apară ... Este vorba despre unele secţii de votare din străinătate în care, la acest moment, dreptul de vot a fost realizat de peste 3.000 de concetăţeni. Dacă vor continua în acelaşi ritm şi probabil va fi acelaşi ritm, că foarte mulţi alegători stau în rânduri destul de mari în faţa secţiilor de votare, s-ar putea să ne ciocnim cu situaţia să nu ajungă în anumite secţii de votare buletinele de vot", a precizat Şarban.

La secţiile de votare rezervate cetăţenilor din Transnistria a votat, până la aceeaşi oră, aproximativ 22.000 de persoane.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se confruntă candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.AGERPRES

Foto: (c) CRISTIAN LUPAȘCU / AGERPRES FOTO

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

4 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!